Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

Nordisk chefkursus i Sverige

Forskelligheder, fælles problemstillinger og vidensdeling var i højsædet da chefer fra de tre Hjemmeværn i de nordiske lande mødtes i Vellinge i Sverige i uge 46.

21-11-2016

​For 5. år i træk kan chefer i Hjemmeværnet efteruddanne sig sammen med deres nordiske kollegaer fra Norge og Sverige. I forbindelse med kurset modtog major Søren Rich, chef for Hjemmeværnsskolens udviklingssektion, det svenske fortjensttegn for sit arbejde som foregangsmand for skolesamarbejdet mellem Sverige, Norge og Danmark. Medaljen blev uddelt af chefen for det svenske hjemmeværn.


Udvikling og samarbejde gør os til bedre chefer

En af de danske deltagere på kurset var kompagnichef Thomas Hansen (fra HVKMAF), og han fremhæver særligt samarbejdet i den arbejdsgruppe, han var en del af sammen med to svenske og to norske chefer, som meget givende. "Vi har fået et indblik i de lokale udfordringer som underafdelingschef i de forskellige lande, og vi har fået diskuteret mange forskellige problemstillinger - også nogle, vi ikke vidste, vi havde," siger Thomas. Ud over et naturligt fokus på ledelse, er der også moduler med taktik på kurset, hvor deltagerne blev udfordret af syndikatlederne (et andet navn for instruktørerne, der 'styrer' arbejdsgrupperne).
"Der er ingen tvivl om at jeg kan bruge kurset til noget i mit daglige virke, og jeg vil på det kraftigste anbefale kurset til andre chefer hjemme i Danmark," siger Thomas.

 





Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring