Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

Vindere af international patruljekonkurrence har Hjemmeværnets patruljeuddannelse

Både det vindende hold og det bedste udenlandske hold - et dansk - i den netop overståede konkurrence "Admiral Pitka Challenge" har tidligere deltaget på Hjemmeværnsskolens Videregående Patruljeuddannelse (VPU).

09-08-2017

​Af Signe Thiim

At Hjemmeværnets populære patruljeuddannelser producerer robuste soldater, blev endnu engang bevist i Patruljekonkurrencen "Admiral Pitka Challenge" i Estland. Efter ca. 105 km til fods i et tæt sumpet terræn med en lang række opgaver fordelt over 3 dage og fem timer, vandt det danske patruljehold fra Infanterihjemmeværnskompagni Nordsjælland prisen som bedste internationale Team. Alle på holdet var tidligere deltagere på VPU, og én af dem er Michael Buhl, der også underviser på VPU for Hjemmeværnsskolen.

 

HVS: Hvad tror du, der gjorde, at I vandt prisen som bedste udenlandske Team?
Michael: I bund og grund handler det om holdning. Og så hjælper det selvfølgelig også, at vi har deltaget før, nogle én gang, andre fem gange. Det korte svar er at vi er topseje, og at vi fortsætter, der hvor andre måske ville have givet op.

HVS: Hvilken forskel for din præstation i konkurrencen tror du det gjorde, at du tidligere har været på VPU?
Michael: Det har helt klart haft en betydning. VPU er en god balast, fordi man lærer at tænke ud af boksen - at der ikke kun er én løsning. Og så får du nogle helt konkrete værktøjer, som du kan bruge, når du er konstant våd i 3 døgn og kun har sovet 1-2 timer pr. nat.

 

Har du det der skal til? 

VPU henvender sig til den seriøse og den ambitiøse hjemmeværnssoldat, der er villig til at lægge nogle timer i hjemmeværnstjenesten. Derudover skal man have en god grundform, evnen til at samarbejde og ikke midst viljen til at fortsætte, også når det gør ondt. Men ifølge Michael Buhl er det det hele værd. "Du får nogle gode færdigheder, både enkeltkæmpermæssigt, men også generel overlevelse i naturen, skydefærdigheder og hvordan du fungerer i en gruppe. Og som patruljesoldat har du tit gode muligheder for at komme i betragtning til spændende internationale opgaver."

Du kan stadig nå at tilmelde dig efterårets VPU - kontakt ansvarlig for patruljeuddannelsen, PL René Lenskjold, på tlf. 3016 1442 eller mail hvs-u-ud-04@mil.dk.

Læs mere
Du kan læse mere om konkurrencen og se flere gode billeder på INF HVK Nordsjællands facebookside samt Admiral Pitka Challenge 2017's facebookside.

 

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring