Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold

Topbanner

Nyhed

​Marinehjemmeværnet tester hurtige indsatsfartøjer 'MIF' til netop denne type opgaver. Foto: Ole Bo Jensen

Indsatsstøtte for politiet natten til onsdag

​Marinehjemmeværnet fra Holmen støttede natten til onsdag politiet. Et færøsk fragtskib var beordret til standsning i Øresund pga. mistanke om spiritussejlads. To frivillige droppede nattesøvnen og sejlede politiet derud i MHV indsatsfartøj.

02-02-2017

Af Ninna Falck

Onsdag klokken 01.52 blev MIF-fører Henrik Holm Nielsen fra Flotille 369 Holmen kaldt op af en kollega i flotillen. Forsvarets Joint Operations Centre, JOC, anmodede om, at flotillen stillede med Marinehjemmeværnets Indsatsfartøj, MIF 03 BJØRNØ, til indsatsstøtte for politiet.

Et færøsk fragtskib på vej gennem danske farvande var af Vessel Traffic Service, VTS, blevet bragt til standsning, fordi man var urolige for, om navigatørerne om bord sejlede under påvirkning af alkohol.

Det store fragtskib lå nu for anker i ankerfeltet ud for København, og politiet skulle hurtigt derud for at danne sig et indtryk af besætningen.

”Jeg mødtes med en kollega fra flotillen og to politifolk fra Københavns Politi inde på Holmen. Klokken 02.40 var vi klar til afgang og ringede for at få de sidste oplysninger fra JOC om, hvor vi skulle sejle hen osv”, fortæller Henrik Holm Nielsen.

Uproblematisk og hurtig indsats med MIF
Det var en forholdsvis rolig nat, og MIF’en når ubesværet ud til fragtskibet, hvor besætningen ikke i første omgang reagerede på opkald over radien.

”Men så råbte vi dem an, og fem minutter efter røg der en rebstige ud over skibssiden”, fortæller Henrik Holm Nielsen.

De to betjente var om bord på fragtskibet i omkring en halv time, og herefter gik det hjemad mod Holmen igen, og der var tilsyneladende ikke anledning til at tilbageholde det færøske skib længere.

Klokken 04.24 var de to frivillige MHV-gaster og de to betjente tilbage på Holmen efter en rask sejltur i MIF 03 BJØRNØ, som for tiden testes i Marinehjemmeværnet til lige netop denne type opgaver, hvor man skal hurtigt og effektivt til søs.

”MIF’en er jo en redningsbåd, vi låner fra Kystredningstjenesten. Og det er smart at kunne rykke ud med en hurtig lille båd, der kun kræver en besætning på to frivillige, i stedet for at vi skal samle en besætning på otte mand for at sejle vores større og mere langsomme grå skib derud”, fortæller Henrik Holm Nielsen.

Han var hjemme igen klokken 05.30 efter endnu en gang at have bevist, at Marinehjemmeværnets frivillige er klar til at rykke ud døgnet rundt, året rundt.

Læs om indsatsen i Forsvarets døgnrapport 01.02.2017 HER

Herunder:
MIF 03 BJØRNØ i Faaborg Havn. Foto: Ole Friis.



Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring