Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

​Soldaterne planlægger næste opgave

GV1 kursus paa Flyvestation Tirstrup

I weekenden afholdt Hærhjemmeværnsdistrikt Østjylland under kyndig ledelse af Infanterikompagni Østjylland, GV1 kursus på Flyvestation Tirstrup.

30-04-2024

GV1 kurset er det første kursus som kommende fører oplever at en del af ansvaret for gruppen, det ligger på deres skuldre. De prøvede kræfter med det at skulle være Geværskytte 1 (næstkommende gruppe) og med at være Gruppefører. GV1 kursus er det grundlæggende føreruddannelse, inden deres videre uddannelse sker hjemme i kompagnierne. Og på Hjemmeværnsskolen, hvis de senere skal tage det næste skridt op til Gruppefører.

GV1 kurset på Flyvestation Tirstrup, det gav dem god bund i førervirke og det skete stille og roligt i gode hænder hos instruktører fra både Hjemmeværnet og Hærens reserve. Fagligheden er i top, hvilket vi også kunne se med egne øjne da vi fulgte undervisningen i lørdags.

Weekenden bestod af gruppens standard handlebaner, hvor kursisterne kom på som gruppefører og næstkommanderende. Ved aftenstid søgte enheden mod skjul og sløring med henblik på at gå i beredskabsområde. Selvom enheden forsøgte at holde sig skjult måtte de alligevel gennemføre frigørelse mod delingssamlepunkt, hvor soldatens enkeltkæmperfærdigheder blev sat på prøve.

Instruktørerne fra Hjemmeværnet og Hærens reserve, de erkender alle et højt fagligt niveau på dette års kursus med exceptionel mangfoldighed. Kursusleder Anders Jørgensen fortæller: "Det har været fantastisk at se så meget ild i øjnene hus svendene, selvom varierende vejr forsøgte at sætte sine spor. Vi er overbevist om, at de enkeltkæmperfærdigheder og førerværktøjer, som kursisterne har opnået her, vil skabe enestående værdi for deres enheder, og jeg ser frem til at høre om deres fremskridt."

En af kursisterne citerer: "Jeg har oplevet et kursus, som har været fysisk og fagligt udfordrende, hvor brugen af huskeord virkelig har givet mening. Både på enkeltmands- og førerniveau har man været udfordret. Kurset har givet mig rigtige gode egenskaber, som jeg skal hjem og praktisere i min enhed. Instruktørstaben bestod af velforberedte og kompetente førere, som gjorde at vi hurtigt lærte, at enkeltmand altid er i rammen af noget større, så initiativ og hensigtserklæringer er nødvendige i kampens pres"​


Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring