Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold

Om kunstneren

Topbanner

Om kunstneren

​Mathilde Fenger foran maleriet "Øvelse".

Mathilde Fenger har tidligere malet en række motiver, der skildrer Forsvarets internationale indsats i Afghanistan. Derfor var det også naturligt at bede hende male en serie af historiemalerier, der skildrer det moderne hjemmeværn.

Mathilde Fenger og historien

Mathilde Fenger (født 1977) er uddannet i klassisk oliemaleri med en fireårig mesterlære hos maleren Herdin Radtke i Frankrig. Allerede som 20-årig flyttede hun til Frankrig, til historiske omgivelser i Dordogne, hvor den kunstneriske teknik snart skulle gå hånd i hånd med interessen for historiske malerier.
 
Ikke desto mindre har Mathilde Fenger sin helt egen nutidige fortolkning af historiemaleriet. Stilen er skildrende med et malerisk støvet præg, hvilket også gælder for serien på de 14 malerier af Hjemmeværnet.
 
”Skildringen af Hjemmeværnet og dets mange nuancer er sket med nutidige øjne og samtidig med det vigtige aspekt, at netop malerier i denne genre bliver historiske. Det, der er aktuelt lige nu, bliver om kort tid til vores historie. Det historiske maleri fastholder en tid, en sammenhæng og en samfundsmæssig betydning,” siger Mathilde Fenger.
 

 Links

​Læs mere om Mathilde Fenger.

Læs om kunstprojektet Krig i Kunsten.

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg - Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224