Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Om os

Hærhjemmeværnet, Marinehjemmeværnet, Flyverhjemmeværnet

​Hjemmeværnet har knap 43.000 frillige soldater, som er klar til at gøre en forskel og yde en indsats for Forsvaret og det samlede beredskab. 

Hjemmeværnet er en frivillig militær beredskabsorganisation, som støtter Forsvaret og det samlede beredskab primært i Danmark.

Med vores støtte til Forsvaret og det samlede beredskab bidrager vi til at skabe tryghed for borgerne i Danmark. Vores indsats er baseret på et frivilligt engagement blandt vores knap 43.000 dedikerede hjemmeværnssoldater.

Kort fortalt løser vi en lang række opgaver for Forsvaret, det samlede beredskab og det civile samfund. Vores indsats medvirker til en stabil og sikker hverdag for dig, der bor i Danmark

Læs mere om vores opgaver

Vi støtter også i mindre omfang Forsvarets internationale opgaver i verdens brændpunkter. Det har vi gjort sden 2006. 

Læs mere om vores internationale engagement

Tre værn 

Vores frivllige soldater er organiseret i tre værn:

Hærhjemmeværnet

Marinehjemmeværnet

Flyverhjemmeværnet

Er du interesseret i at blive en del af Hjemmeværnet, så klik ind på vistillerop.dk

Lovgrundlag og rammer

Hjemmeværnet ledes af Hjemmeværnsledelsen, som besår af Chefen for Hjemmeværnet, generalmajor Jens Garly, og kommitteret Søren Espersen, som også er medlem af Folketinget for DF.

Læs mere om Hjemmeværnets ledelse

Hjemmeværnet hører under Forsvarsministeriet, og Hjemmeværnsledelsen referer til forsvarsministeren. I Danmark styres Forsvarets, og herunder Hjemmeværnets, udvikling og økonomiske ramme blandt andet af politiske aftaler – såkaldte forsvarsforlig, der vedtages af Folketinget i perioder af 3-6 år.

Grundlaget for Hjemmeværnet er beskrevet i Hjemmeværnsloven, som senest blev opdateret i 2017. Derudover er der en række øvrige dokumenter, der beskriver retningslinjerne for, hvilke opgaver Hjemmeværnet skal løse. Alle disse dokumenter udgør tilsammen styringsgrundlaget for Hjemmeværnet.

Danskernes holdning til Hjemmeværrnet

Vi har hvert år fået foretaget en undersøgelse af danskernes holdninger til Hjemmeværnet, som produceres af Danmarks Statistik.

Læs den seneste Holdningsundersøgelse (2019) her.​​​

Læs mere om styringsgrundlaget for Hjemmeværnet

Forsvarsforliget for 2018-2023

Hjemmeværnsloven

Hjemmeværnets års- og resultatplan for 2021

Hjemmeværnskommandoens Årsprogram for 2021

Læs også resultatet af undersøgelsen af krænkelser balndt ansatte i Hjemmeværnet​Vi

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring