Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

covid-19 OPGAVEN ER LØST

I kampen for at få flere vaccineret mod Covid-19, bad Danske Regioner Forsvaret, Beredskabet og Hjemmeværnet om hurtig støtte.

10-01-2022


Fra Hjemmeværnsdistrikt Fyn/Det Fynske Hjemmeværn var der 6 frivillige, som meldte sig. Disse blev fordelt på 3 stede, Odense, Nr. Broby og Nyborg, med 2 hvert sted.

Derudover skulle Ejby bemandes med 10 mand ad gangen. Disse kom fra Jylland, hvor 5-6 distrikter skiftedes til at tage turen til Fyn.

Opgaven de 3 steder var at vaccinere og observere.  På det sidste sted var det observation.

 

For at kunne vaccinere, skal man først følge en anden. Dette kaldes sidemandsoplæring.
Det er selvfølgelig vigtigt at vide, hvordan man skal stikke - og med den rigtige vaccine. Men det er lige så vigtigt, at det blev registreret rigtigt. De fleste blev vaccineret med Pfizer BioNTech. Nogle med Moderna. Men der var også enkelte, som havde fået AstraZeneca først, og Moderna som den anden. Dette blev kaldt en Krydsvaccine. Disse skulle så have en større dosis i tredje stik. Og alt skal tastes rigtigt.

 

Jeg ved ikke i detaljer, hvordan arbejdsfordelingen har været alle steder. Men jeg kan nævne dét for Nyborg, hvor jeg selv var. Hver morgen begyndte folk at møde ind lidt over 8. Så gik de forskellige vaccinatører ind, for at klargøre deres bokse. Der var 4 bokse i alt. Pc'erne skulle åbnes, og det kunne der være noget udfordring ved. Herefter kontrollerede de, at alt hvad der skulle, bruges var til stede. Ellers så hentede man det på "depot" ved siden af. Vi startede typisk med at guide og observere.

For at folk fik nogle pauser, så havde jeg lavet en plan for, hvornår de enkelte bokse kunne gå til kaffe- og spisepause.  Når De gjorde det, så trådte vi andre ind, så boksen hele tiden var åben.

I Nyborg mærkede vi hurtigt, at vi var en del af et team. Både på den måde vi arbejde sammen, men også måden vi talte sammen på.  Kærlig mobning.

 

En lidt pudsig opgave.                                                                                                                            
Vi havde iltflasker med rudens ballon, i tilfælde af at nogen skulle få brug for det. En pensioneret sygeplejerske kunne ikke få det til at fungere. Det kunne jeg!  Så jeg fik til opgave, at gennemgå det med de nye. Den ene dag, stod der 6 personer rundt om mig, mens jeg (som fagperson) lå på knæ og fortalte.

 

En anden:
Den printer, vi havde til rådighed, ville ikke virke. Hvad gør man så? Ringer til en ven! Og kort tid efter kommer de ønskede print via det lokale politi! Godt med gode venner.

 

3 uger gik rigtig hurtigt.
Jeg/vi har lært, at det kommer ikke an på, hvad din baggrund er, men mere din indstilling til opgaven.                                                                                                                               I Nyborg var der pensionerede læger og sygeplejersker, og der var en styrmand, en navigatør, en fysioterapeut, medicinstuderende, og os hjemmeværnssoldater. Alle med fokus på den samme opgave!

Dette var afslutningen på vores indsats i Nyborg, men det er sikkert og vist, at de andre steder, hvor hjemmeværnssoldater har været til stede, har de gjort en virkelig indsats.

 

Deres udsendte/OH​​

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring