Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold

Topbanner

Nyhed

4. maj arrangement på Rindsholm Kro 2019



Traditionen tro afholdt distrikt Midt- og Vestjylland 4. maj arrangement på Rindsholm Kro. Gæstetaler var tidligere forsvarsminister Søren Gade, medlem af Hjemmeværnet og Major af reserven.

05-05-2019

Tekst & Foto: J. Jauert & J. Krätz Andersen, INFOELM v/HDMVJ

Efter en veloverstået middag på kroen blev arrangement startet med at fanerne blev ført frem. Her efter bød distriktschefen OL Per M. Nikolajsen velkommen til alle deltagere, også politiinspektør Claus Nørgaard og tidligere forsvarsminister Søren Gade.

 

Efter at have sunget "Det haver så nyeligen regnet", holdt Søren Gade sin tale, hvor han mindedes sin barndoms bøger, specielt én med afskedsbreve, skrevet af unge frihedskæmpere før de skulle henrettes.

Han talte om den frihed vi har i dag, der skyldes de mange, som dengang gav deres liv, og som via modstandsbevægelse i dag er det hjemmeværn, vi støtter op om og bruger vores tid i. Søren Gade rettede også en stor tak til hjemmeværnet for de frivilliges indsats og sluttede med at bede alle rejse sig i et minuts stilhed i respekt for de faldne.

OL Per M. Nikolajsen startede sin tale med et kort tilbageblik på Hjemmeværnets 70 års jubilæum og fortsætte med en opsummering af årets gang i Hjemmeværnet, her berørte han besparelser, udsendelser, uddannelser, materiel og øvelser, hvor vi står i dag og hvad kommandoen og politikerne forventer af os i dag, blandt andet med totalforsvarsmæssige hensyn. Han lukkede af med en tak til distriktets frivillige for deres indsats.

 

På denne dag uddeles der fortjensttegn og distriktet havde 6 modtagere. Gitte Christensen, politikompagni Herning, Jens Peter Sørensen og John Gormsen, begge politikompagni Viborg, René N. S. Nielsen, politikompagni Skive/Krabbesholm, Diana B. Christensen, hjemmeværnskompagni Mors og musikkorpset og endelig Per N. Bentzen, infanterikompagni Klosterheden. Stort tillykke og tak for indsatsen.

 Ydermere havde man resultat af landsskyttekonkurrencen og her havde distriktet vundet med to guldskytter. Den ene var Per N. Bentzen på gevær M/95 uden optisk sigte med en score på 189 point og den anden Henning Christensen fra politikompagni Skive/Krabbesholm på gevær M/95 med optisk sigte og en score på 186 point. Sidstnævnte var til mønstringsprøve i Skive øvelsesterræn med sin hund, men distriktschefen ville køre op til og sammen med kompagniet overraske ham ude i terrænet.

 

Efter kaffen var der gjort klar til den afsluttende fase, her akkompagnerede Musikkorps Mors "Altid frejdig, når du går", og der blev overrakt gaver til værtsparret på kroen Hanne og Frode. Chefen takkede for i dag og ønskede alle en god weekend.

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring