Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold

Topbanner

Nyhed

En på opleveren

Uddannelsesweekenden rummede mange spændende aspekter for nye input, genopfriskning og vedligehold.

01-11-2022

​Tekst & foto: Pressetjenesten v/HVMVJ

Der var uddannelsesdatabasen, primært for ADMINSPEC samt to førstehjælpskurser, henholdsvis 6 og 14 timer og to af distriktets infanterikompagnier, havde valgt at mikse mulighederne med certificering og alarmering.


På Roslev Huse blev der kørt bevogtning, adgangskontrol, visitation med alt til faget hørende. Der var også enkelte uindbudte gæster, som man tog hånd om. Alle deltagere kom hjem med gode oplevelser i rygsækken og certificering.


Et andet område var i den sydlige ende af Skiveterrænnet, hvor et depotområde lagde muligheder til for en solid omgang bevogtning. Øvelsen blev overstået med en ny HGU, andre med gode erfaringer rigere og en ca. 20 certificerede. Alle bidrog til en god øvelse.

Vor udsendte talte med flere om begrundelsen for deres deltagelse. En havde 16 år i Forsvaret i Karup, 10 år i HJV, her er der en god atmosfære og gode aktiviteter, en forsyner deltog for at vedligeholde sine kompetencer. Et par stykker; ganske simpel af lyst og en med aftjent værnepligt og 7 år i HJV bare ren og skær vedligehold. En hundefører med 15 år på bagen brugte dagen til certificering med sin hund.

Fakta

​UDDANNELSESWEEKEND I SKIVE bød på mange tilbud

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring