Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold

Topbanner

Nyhed

HDMVJ tiltræder OP Marselis

Distrikt Midt- og Vestjylland støtter distrikt Østjylland på Aarhus havn.

28-01-2023

​​​Poul Steen Hansen, HDMVJ & HDEJY

For første gang nogensinde er Aarhus netop nu i færd med at lægge havn til dansk værtsnations-støtte, hvorfra Hjemmeværnet står forrest til at imødekomme og bevogte de nyankomne amerikanske styrker. Mandag morgen, den 16. januar ankom ARC Independence, et fragtskib under amerikansk kommando fra NATO's transport flåde, til Aarhus havn, Som et led i forberedelserne til Danmarks bidrag og rolle som Host Nation Support, har Hærhjemmeværnsdistrikt Østjylland, i samspil med Marinehjemmeværnet og Østjyllands Politi, foranstaltet et midlertidigt militært område på Aarhus havn for at tilvejebringe, sikre og forbinde de amerikanske styrkers ankomst. Oprettelsen af det militære område har, ifølge kaptajn Steffen Olesen, været en essentiel del i de indledende forberedelser og udgør nu det område hvori det amerikanske materiel står indkvarteret.


I går tiltrådte første vagthold fra HDMVJ på det Midlertidige Militære Område på Aarhus Havn, som ellers har været bemandet af soldater fra HDEJY. Undertegnede overdrog kommandoen til HDEJY VO.

Første vagthold består af soldater fra INFHVK HOL støttet af INFHVK VIB og en HUFØ fra POKMP SKR. Fredag aften blev vagten overtaget af en gruppe fra INFHVK KLO, HUFØ er den samme gennem hele perioden.

Lørdag aften skulle HVK RIK have tiltrådt og efter dem (søndag) HVK MOR som sidste hold fra HDMVJ, men da operationen er gået hurtigere end planlagt, så er de vagtperioder aflyst sammen med de efterfølgende to uger, som skulle have været dækket af HDSEJ og HDFYN.


Hjemmeværnet har i en lang årrække været med til at løfte nationale såvel som internationale opgaver i samspil med det øvrige forsvar og myndigheder; et samarbejde der med stor sandsynlighed vil stige i takt med Hjemmeværnets voksende portefølje af tilfredsstillende opgaveløsninger og forsvarets udfoldelse.​

Fakta

​DISTRIKTET STØTTER OP MARSELIS PÅ AARHUS HAVN.

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring