Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold

Topbanner

Nyhed



Orienteringssamtalelederkursus

HDMVJ gennemfører Orienteringssamtalelederkursus for REKSPEC

04-03-2023

Tekst & foto: Pressetjenesten v/HDMVJ

REKSPEC fra de jyske områder kan opnå kortere afstande, når de ønsker at gennemføre et orienteringssamtalelederkursus.  

Rekrutteringssektionen ved Joan Schack og hendes medhjælper Elisabeth fra HVK har i lørdags afviklet det første kursus for HDMVJ, Skive. Der deltog 15 kursister, hvor alle tre værn var repræsenteret. To af deltagerne havde taget turen fra Bornholm til Skive.


HDMVJ S9 ledergruppe fik inden kurset en god instruktion og føler sig godt klædt på til at gennemføre kommende Orienteringssamtalelederkurser. Fredag aften gennemgik Joan Schack instruktørens rolle. Ledergruppen fik gode råd og værktøjer baseret på instruktørens erfaringer omkring planlægning og gennemførelse af et Orienteringssamtalelederkursus.

Kursisterne oplevede et inspirerende og lærerigt kursus med Joan og Elisabet som instruktører. S9 ledergruppen deltog som observatører. Der blev anvendt et let forståelig og pædagogisk undervisningsmateriale, som medvirkede til et kursusforløb præget af myndighed, en rolig og venlig atmosfære. 

Alle kursisterne skulle på skift gennemfører en orienteringssamtale i rollen som REKSPEC og som ansøgere. REKSPEC blev under samtalen udfordret af forskellige typer ansøgere repræsenteret i rollen som for eksempel ung, ældre, forskellige holdninger og miljøer. Med en god portion menneskekundskab og erfaringer fra hverdagen, klarede alle kursisterne orienteringssamtalen med succes.

Alle REKSPEC, som ikke har gennemført et Orienterings-samtalelederkursus, har noget at glæde sig til. Kursisten får en god lærdom og viden, som kan anvendes i dagligdagen, når mennesker for eksempel mødes, i familien, på arbejdspladsen og i foreningslivet.


Et informationskursus, som er obligatorisk for REKSPEC og personel, der arbejder indenfor informations- og kommunikationstjenesten.



Fakta

HDMVJ har gennemført Oriente-ringssamtalelederkursus for REKSPEC 1

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring