Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold

Topbanner

Nyhed

Strong Tiger er veloverstået

En stor og veltilrettelagt øvelse er slut. Mange oplever faktisk ikke, hvor stor øvelsen rent faktisk er, men herunder kan du få et lille indblik i en del af de opgaver der er løst/sket i weekenden.

01-10-2019

 

Årets store øvelse Strong Tiger er nu veloverstået.

Der var masser af udfordringer undervejs for det store antal Hjemmeværnssoldater, der var mødt op for at deltage i øvelsen.

Højdepunkter…………, ja dem var der mange af undervejs, men det var meget forskelligt, hvad de enkelte oplevede under øvelsen.

 

Der var stabspersonel og log personel der ikke kom længere end til Skive Kaserne, der var pressefolk der nåede ud i stort set alle hjørner, men det store antal Hjemmeværnssoldater oplevede enten at være deltager i Dejbjerg, i Stauning eller i Hvide Sande.

Opgaverne de 3 steder mindede meget om hinanden, men lokaliteterne gjorde alligevel, at selv om der skulle trænes bevogtning alle 3 steder, så var løsningen af opgaven vidt forskellig, da det jo ikke er helt ligegyldigt om området er hegnet ind eller meget åben, som det var tilfældet i Hvide Sande.

 

Opgaverne gik bl.a. på at man skulle forberede at modtage soldater og materiel fra Storbritannien. Det er en reel opgave, som Hjemmeværnet skal kunne løse og opgaven blev løst. Udfordringer blev taklet undervejs og der er nok et par steder, man vil tænke anderledes i fremtidig løsning af opgaven.

Lørdag blev der også tid til certificering af et større antal Hjemmeværnsoldater, så de har "Q'et" for at være certificeret.

 

Lørdag eftermiddag var en af opgaverne, at en kolonne skulle føres fra Ringkøbing området over Herning og videre til Holstebro, hvor soldaterne skulle videreuddannes.

Der var momenter undervejs, bl.a. i Videbæk, hvor kolonnen blev mødt af 25 demonstranter, der var meget utilfredse med tilstedeværelsen af de udenlandske soldater. Politihjemmeværnet kom på overarbejde og mange beboere i byen fik en kæmpe oplevelse, de var trods alt ikke vant til gadekampe i denne del af det fredelige Danmark.

 

Figuranterne ydede ikke bare en toppræstation i Videbæk, men også alle de andre steder, hvor de var indsat. Uden deres gode skuespilevner ville øvelsen helt sikkert have været lidt kedeligere.

Også Flyverhjemmeværnet og Marinehjemmeværnet var repræsenteret på øvelsen og på den måde får vi udviklet samarbejdet mellem enhederne.

I Holstebro takkede distriktschef oberstløjtnant Per Nikolajsen for indsatsen ved en afsluttende parade. Det var tid til at drage hjem med nye oplevelser i rygsækken, og tid til at glæde sig over, at man havde valgt at deltage i øvelsen til glæde for en selv og det samfund som vi støtter.

 

Og det slutter ikke helt her, for naturligvis bliver der evalueret på øvelsen, så vi kan fastholde de gode elementer og søge forbedringer de steder, hvor der måtte være behov for det.

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring