Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold

Topbanner

Nyhed

Ændring i uddannelsen på farvemarkeringsvåben F/X

Hjemmeværnsskolen har den 24. marts, udsendt besked om at uddannelsen på farvemarkeringsvåben ændres.

25-03-2021

​Infoelementet v/HDMVJ


Det har været kutyme at gennemføre omskolingsskydninger med FX ammunition forud for øvelser og uddannelse. Omskolingsskydning har i sin enkelthed til formål at give soldaten en fornemmelse af, hvordan det er at blive ramt med FX ammunition på forskellige afstande. Forsvaret har efterfølgende indført en ny type FX Ammunition 5,56 til GV M/95 familien, som slår væsentlig hårdere end den gamle type FX. Omskolingsskydning er beskrevet i HRN 111-001 GV M/95 Familien, Tillæg I, men omhandler den gamle type. Derfor giver retningslinjerne fra den gamle type FX ikke det ønskede udfald set i forhold til den nye type FX ammunition.

Det skal derfor anbefales, at der IKKE gennemføres skydning på hinanden under omskolingsforløbet som beskrevet i Tillæg I. Hæren udarbejder nyt uddannelsesprogram til omskolingsskydning med FX 5,56mm. Brugen af FX 5,56mm er ikke underlagt forbud, og kan benyttes som hidtil til øvelse og uddannelse.


Således skal tilvænningsdelen med skydning på forskellige afstande på levende mål ikke længere gennemføres.

I stedet kan med fordel tilvænnes på skive materiel ud til maks. træffeafstand på 35-50 meter.

Den resterende del af uddannelsen gennemføres fortsat.



Fakta

Ændring i uddannelsen på farvemarkeringsvåben F/X 

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring