Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

Hjemkomstparade for Kosovo-udsendte hjemmeværnssoldater 🎖️

Forleden fik de frivillige soldater medalje for deres tre måneders udsendelse til Kosovo, hvor de har bevogtet NATO-basen Novo Selo.

20-05-2024

Holdet blev rost for deres opgaveløsning af både distriktschefen for Københavns Vestegn og Hjemmeværnets kommitterede Hans Andersen, inden de fik overrakt deres medaljer for international tjeneste.
Børnene for de udsendte fik ligeledes uddelt børnemedaljer, som en tak for at udlåne deres forældre til NATO-missionen.

Hjemmeværnet er en integreret del af det nationale beredskab og arbejder tæt sammen med andre myndigheder for at sikre den bedst mulige beskyttelse af Danmark. Og Hjemmeværnet stiller også op, når vi bliver bedt om at bistå med beskyttelsen af Nato-basen Novo Selo. Hjemmeværnssoldater er dedikerede frivillige, som har den fornødne uddannelse til at træde til, når samfundet kalder.

Distriktschef, Oberstløjtnant Henrik Gustafsson, takkede de udsendte mange gange, og benyttede samtidig lejligheden til under rammerne på Kastellet at gøre opmærksom på det historiske monument for Danmarks internationale indsats og beskrev de tre rum,. Første rum symboliserer "Det offentlige rum" med inskriptionen "En tid, Et sted, Et menneske" mens andet rum er med vågeilden for de aktuelle katastrofe og konfliktområder mens tredje rum er mindet om de faldne. Henrik Gustafsson udtalte, at det netop er under disse rammer, det giver bedst mening netop at overrække de frivillige soldater medaljen for international tjeneste som en anerkendelse for at værne for fred og frihed.

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring