Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold

Topbanner

Nyhed

Sakskøbing Sukkerfabrik dannede endnu engang ramme om certificering af flyverhjemmeværnets soldater.

HVE233 certificerer igen

Weekenden betyder endnu engang aktivitet på hjemmeværnsgården i Sakskøbing. Fredagen stod i våbenbetjeningens tegn.

13-11-2021

​​

​Claus Mouszynski og Annelise Jespersen fra HVF123 Djursland forestod gennemgang af det nye SIKLAND, makkersikkerhed, samt prøve i våbenbetjening. 

Det gik som forventet helt efter planen. HVE233 har styr på deres våbenbetjening. Samtidig blev fire mand certificeret til beredsskabstyrken så de er klar til skarpe opgaver i fremtiden.​

Og når man taler om certificering til beredsskabstyrken er det efterhånden svært ikke at tænke på Sakskøbing sukkerfabrik. Eskadrille 233 Lolland Falster har alene i 2021, certificeret 75 soldater fra 8 forskellige underafdelinger. Godt bakket op af Seniorsergent Nils Bast og Kaptajn Kenny Friis Jensen der endnu engang, beredvilligt stiller op når flyverhjemmeværnets soldater skal testes på teoretisk viden, praktisk tilgang til AKP, visitation af personel og køretøjer.

Lørdag var ingen undtagelse hvor 16 mænd og kvinder fra HVE223, HVE228 og HVE230 gennemgik certificering.

FP--4.jpg


Nye grader

Eskadrillechefen, Hans Mouszynski var i særdeles godt humør, da der også blev tillagt adskillige nye grader i HVE233.

Erik, vores forsyningsbefalingsmand blev tillagt grad af oversergent mens vores uddannelsesstøtteofficer Bjørn blev tillagt grad af premierløjtnant.

Ahmet, NK/GRP i BEVGRP1, Victor, NK/GRP I BEVGRP2 og Vilbrand, Gruppefører blev alle tillagt grad af korporal.

Nyegrader112021.jpg

Forplejningen var på plads

Med så megen aktivitet på hjemmeværnsgården skal der også være styr på forplejningen og her stod Gertrud endnu engang klar og sørgede for mad og drikke til hendholdvis 19 og 25 mand fredag og lørdag.

Så også for vores kære ADMSPEC var der nok at lave denne weekend.

 

 

 

 

Hvis du vil vide mere

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring