Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

Hund med på Øvelse

Vores hundefører fra 1 Bev-Deling Per Skøtt og hunden Rouxgi, var yders effektiv i at opspøre fjenden, og der var absolut intet som undgik Rouxgis næse og øre

09-12-2020

Hund og hund imellem

Overskriften var en TV serie om familie hunde, og hvad de kunne af triks for mange år siden, men hunden var også det vigtigste led i den felt øvelse som bevogtningsdelingen afholdte Lørdag d. 14 November i vores baghave på søgaard øvelse terren, hvor der blev trænet i gruppens formationer, og patrulje med hund.

Vores hundefører fra 1 Bev-Deling Per Skøtt og hunden Rouxgi, var yders effektiv i at opspøre fjenden, og der var absolut intet som undgik Rouxgis næse og øre, så det var mest gruppen som skulle lære at gå patrulje sammen med hunden og hundefører, og øve hvordan gruppens formation så skal fungere i praksis.

Effektiv løsning for gruppen

Det er fantastisk at opleve hvor effektivt hunden og hundefører kan bidrage til, at en gruppe kan opdage en mulig fjende i meget god tid, så de ikke kommer i baghold, eller får en anden grim overraskelse af en mulig fjende / modstander, og derudover kan gruppen være klar til offensivt at møde en modstander i stedet for defensivt.

Per´s hund er mønstret i HJV, og de afventer bare at komme til mønstring i Flyvevåbnet, hvorefter de så også kan indsættes på Flyvestationerne.

Hundetræning og Soldat   

Når man hverver nye hundefører, så er det vigtigt at pointere overfor de interesserede, at det ikke er nok bare at gå til hundetræning, men man skal også som hundefører være en god soldat, som kan følge med i det tempo som hunden og gruppen arbejder i, så man skal i høj grad have interesse for begge dele.

Der er rigtig mange timers arbejde som hund og hundefører før man er mønstret, men det er bestemt umagen værd, og der findes ikke andre steder i Danmark ud over Forsvaret og Politiet, hvor man kan få den type træning med hunde.  


Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring