Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold

Topbanner

Nyhed

ARK Endurance - Host Nation Support

Amerikansk panser og materiel ankommet til Danmark i morges.

06-04-2022

Så har Marinehjemmeværnet igen været i aktion i Esbjerg i forbindelse med en ny Host Nation Support opgave 🤝

I morges ankom amerikanske ARC Endurance, som var fyldt med flere hundrede pansrede køretøjer og materiel, som skal sendes videre til en planlagt øvelse i Østeuropa.  

Vores eget skib var desværre på vært, men opgaven blev løst af HVF-126 Hvide Sande-Ringkøbing, som med deres skib Duhbe, en besætning, samt et par enkelte gaster fra Marinehjemmeværnet Esbjerg, kl 0500 i morges tog i mod Endurance ude på den anden side af Fanø. Opgaven var at eskortere Endurance sikkert ind i havn i samarbejde med MFP (Maritime Force Protection).

ARC Endurance er det største skib, som nogensinde har anløbet Esbjerg Havn. Og når et så stort et skib ankommer med militært materiel, kræver det hurtigt og smidigt samarbejde NATO-landene imellem.

Vil du med næste gang? Og kunne du tænke dig at være en del af det frivillige søberedskab i Esbjerg, gøre gavn, samt få nogle fantastiske oplevelser? Så kontakt os i dag eller gå ind på vistillerop.dk for en uforpligtende samtale.​

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring