Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

Alle i HVKAAB

Øvelse, Nytårskur

24-01-2017

Øvelse ”Nytårskur” af Bjarne 2DEL 1GRP

Hjemmeværnskompagni Aabenraa deltog på øvelse ”Nytårskur”. En årlig tilbagevendende begivenhed i Hjemmeværnskompagni Sønderborg. Dagen startede tidligt. Afgang fra Søgård, med kun 20 sek. forsinkelse. 06:30:20. 45 soldater fra Sønderborg og fra Hjemmeværnskompagni Aabenraa stillede til appel på Bygegård lørdag den 21. januar. Vi stillede med en bevogtningsgruppe og en signalgruppe til øvelsen. Efter klargøring, udlevering af materiel, regler om øvelsen og udgivelse af en befaling, var der kolonnekørsel til skydebanen ved Søgårdlejren. Vedligehold af skydefærdigheder er vigtigt, og derfor startede øvelsen med et par timer på skydebanen. Et stjerneløb sendte soldaterne rundt til forskellige opgaver i terrænet. Førstehjælp på kamppladsen, overvågning, kamp fra stilling og rydning af minefelt var opgaver, som skulle løses i grupperegi. Desværre nåede vi ikke førstehjælpen. Derudover skulle strækningen mellem opgaverne tilbagelægges taktisk, da der var ”fjender”, MOTOV og flere andre, i området. Vi fik rig mulighed for at bevise at det vi lærer om torsdagen virkelig giver pote. Tak til Hjemmeværnskompagni Sønderborg for en god tilrettelagt øvelse og en god gennemførelse.


Nyt fra kompagnichefen.

Kompagnimøder. Vi forsætter med kompagnimøder om torsdagen. Den samme velkendte skabelon med et planlagt indhold. Den første torsdag i måneden (som ikke er en helligdag) er delingen og gruppens aften. Samme start og slut, men vi planlægger ikke indholdet. De andre torsdage planlægger vi et bredt indhold af soldaterfærdigheder.

Skydning.

For at jeg kan indsætte dig i f.eks. en bevogtningsopgave, skal du have en årlig skydning. Den heder K7. Vi er pt. 14, der har den i år. Det er kampafgørende, at ALLE, der har deres grunduddannelse (i dag LPU4), også har den årlige K7. Du skal forstille dig, at du går til fodboldtræning, men du må ikke betræde den grønne plæne, før du har K7. Dem, der har våben derhjemme, skal desuden have et våbenopbevarings Q. Det gennemfører Jens flere gange pr. år. Dem, der var på skydebanen i lørdags, har det!

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring