Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

Lærdom fra Multi Uddannelses Weekend

Multi Uddannelses Weekend

09-11-2016

Lad mig starte med at slå fast at dette ikke er nogen skoleløsning, men blot nogle få eksempler på hvad man bl.a. skal være opmærksom på når man køre med materiel.

Dvs. At det ikke er materiel eller materialer som du selv skal anvende, men som du skal levere til en anden person.

 

Møder du f.eks. et eller flere af disse symboler på det du skal køre med, kan det kræver at du har en ekstra uddannelse.

 

Bemærk der er flere og andre symboler end disse


F.eks. Må du som signalmand gerne køre ind og tanke en reservedunk og køre hen og fylde den på din Honda generator uden nogen ekstra uddannelse.

Skal en anden person levere den samme reservedunk til signalmanden som skal fylde brændstoffet på Generatoren så skal denne person have ekstra uddannelse for at transportere reservedunken.

 

Sybolet til højre kan f.eks. være på vores felt rationer.

Skal disse Feltrationer leveres til soldater dvs. Transporteres

på kørertøj, skal chaufføren have en ekstra uddannelse.


                                                                                   

En enhed må gerne have alle feltrationer på et køretøj, så længe at køretøjet følges med resten af enheden kræver det ingen ekstra uddannelse, men fraviger køretøjet fra resten af enheden, skal chaufføren have en ekstra uddannelse..


At køre med ammunition f.eks. med symbolet til højre kræver

ved visse mængder, ikke nogen ekstra uddannelse, men   

Chaufføren skal instrueres og medbringe de fornødne

Papirer og brandslukker.


En gasflaske til grillen er farligt gods.

Rensevæsken til whiteboard tavlen er farlig gods.

Håndsprit er farligt gods.

 

Dvs. Er ovenstående ikke til eget brug, kræver det en uddannelse at køre med det.

Dog skal det siges at en gasflaske, eller en Jerrycan som er monteret i de dertil indrettede beslag på et køretøj, ikke kræver en ekstra uddannelse at køre med, idet det nu er en del af køretøjet hvorpå det er monteret.

 

Hvad den enkelte soldat har i sin rygsæk af gasflasker til brænder, håndsprit, feltrationer, ammunition osv. Har intet at gøre med hvilken uddannelse chaufføren skal have, da alt dette er til eget brug af personen som har det.

 

Er DU i tvivl om du må køre med det du bliver bedt om, så spørg.

 

HUSK det vil til enhver tid være chaufføren, som får en bøde for at køre med farligt gods, uden den korrekte uddannelse, uanset om man er uvidende om at man ikke må køre med det. Dvs. At man ikke kan fralægge sig ansvaret ved at sige ”min gruppefører sagde jeg skulle køre med det”.​Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring