Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

​​

Kan du standse en ulykke og redde liv ?

”Tag jakken af, du skal nok få varmen” var ordene fra instruktør Lone. Så var der lagt op til aktivitet og læring, hvor vi ikke skulle sidde stille ret lang tid ad gangen.

26-02-2017

Ni personer fra kompagniet var af sted på 14 timers førstehjælpskursus i Tranum i januar, hvor vi fik vedligeholdt og nok også lært lidt nyt indenfor førstehjælp.

Vi var igennem adskillige emner, alt fra hjerte-lunge-redning med og uden brug af hjertestarter og til forbinding af et åbent skinnebensbrud. Førstehjælpen ved bid af flåt og en person med næseblod kom vi også omkring.

Nogle nøgleord, der gik igen ved stort set alt førstehjælp var: Førstehjælpens 4 hovedpunkter for at skabe overblikket, psykisk førstehjælp hele tiden og hvad du siger, når du ringer 1-1-2 for at få hjælpen frem hurtigst og bedst muligt.


Og Lone holdt sammen med sine to medinstruktører ord; De havde bygget undervisningen op som en god kombination mellem teori og praksis, hvor øvelserne fyldte langt størstedelen af tiden.


Alle medlemmer, fra kompagnichefen til menig, skal igennem et 14 timers førstehjælpskursus i 2017, så vi får vedligeholdt og opdateret vores færdigheder i førstehjælp, så vi er klar til at træde til, når vi står i en situation, der kræver det. Så kom af sted og tag resten af gruppen med.

 

Hvornår skal du af sted?

Den næste mulighed er fredag 24.-lørdag 25.marts. Der er fælles transport fra Sjællandsvej fredag eftermiddag. Undervisningen slutter lørdag, sent på aftenen, og der er mulighed for at overnatte til søndag.

Tilmeld dig her på hjv.dk eller ring til NK/HVK på 7244 0992 senest 6.marts. Husk også besked om overnatning eller ej.

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring