Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Om os

​Her et billede af vores bygning​​​​​​​​​​​​​​

Hjemmeværnskompagni Mariagerfjord dækker et område, der svarer til Mariagerfjord ​Kommune og er et hærhjemmeværnskompagni.

Vores kompagnilokaler ligger på Sjællandsvej 18 i Hobro.


 

Vi løser hærhjemmeværnets kerneopgaver, som er overvågning, bevogtning og støtte til det øvrige totalforsvar og det civile samfund. Herudover løser vi opgaver til hjælp for politiet, som trafikregulering og hjælp til eftersøgninger.

 

Organisation:

Som medlem er man sammen med typisk 8-10 andre i en gruppe, der sammen med 2-3 andre grupper indgår i en deling på ca. 30 personer. Kompagniet har tre delinger:

Kommandodeling

Bevogtningsdeling

Politideling

 

Kommandodelingen styrer og støtter resten af kompagniet. Delingens aktivitetsniveau varierer fra højt til middel, alt efter den enkelte persons funktion.

 

Bevogtningsdelingen arbejder med overvågning, sikring og bevogtning. Delingen har et højt aktivitetsniveau.

 

Politidelingen​ arbejder med løsning af opgaver til hjælp for politiet og det øvrige totalforsvar. 

Delingen har et middel af højt aktivitetsniveau.


 

Alle medlemmer af hærhjemmeværnet, har gennemgået en militær grunduddannelse på linje med hærens basisuddannelse. Opgaverne spender lige fra trafikregulering og bevogtning, til sikring af danske samfundsvigtige virksomheder. Hærhjemmeværnet støtter også Forsvaret i forbindelse med uddannelse af værnepligtige og soldater, som skal udsendes til internationale opgaver.

 

 


Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring