Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Anmodning om trafikregulering - i THY og på MORS

Som arrangør har du mulighed for at få hjælp til regulering af trafikken (men normalt ikke parkeringsanvisning) i forbindelse med afholdelsen af dit arrangement, normalt uanset om der er tale om et cykelløb, almindeligt motionsløb, arrangementer med (løb, cykling, svømning) samt festivaler, messer og sportsbegivenheder der kræver lovmæssig regulering af den offentlige færdsel i alle berørte områder.
 
Du skal dog være opmærksom på, at du måske skal sørge for at få en polititilladelse fra den politikreds hvori dit arrangement skal afholdes. Det afhænger normalt af hvor stort dit arrangement er. Det er altid en god idé at forhøre sig hos det lokale politi, men som en tommelfingerregel skal politiet normalt have besked ved alle cykelløb. Er dit arrangement et motionscykelløb, skal der normalt foreligge en tilladelse fra den stedlige politimyndighed hvis der er over 100 deltagere.

Ved afspærring af offentlige gader og stræder vil der normalt altid skulle foreligge en tilladelse fra enten den stedlige politimyndighed eller den pågældende kommunes tekniske forvaltning. Først når denne foreligger, kan arrangøren afspærre, evt. med assistance af kommunen (afspærringsmateriel).

Du skal også være opmærksom på, at med mindre politiet har vurderet at dit arrangement er af en sådan karaktér, at det er helt nødvendigt at færdslen skal reguleres og Hjemmeværnets Politidelinger dermed aktiveres af den stedlige politimyndighed og Hjemmeværnsdistrikt gennem OPA (Operativ Planlægning og Analyse) ved brug af REEVAPOL, så er dét Kompagniet der har ansvaret for det område dit arrangement ligger i, ikke forpligtet til at hjælpe. Dette vil oftest ske, hvis de ikke har tid eller ressourcer til at varetage opgaven.
 

I de fleste tilfælde, såfremt du sender din begæring med go' varsel, får politiet tid nok til at udstede tilladelser og få kanaliseret informationerne videre til Hjemmeværnsdistriktet og derefter det Kompagni der har ansvaret i det pågældende område.


Hvis du er i tvivl om hvordan du mere præcist forholder dig, så kan vi hjælpe dig med de nødvendige kontaktoplysninger og guide dig på vej. Du kan kontakte Kompagniet, så hjælper vi dig med de præcise kontakt oplysninger til politiet.


Du sender os blot en mail ved at klikke på knappen E-mail. Vi sender de rigtige kontaktinformationer tilbage til dig så hurtigt som muligt og guider dig i hvordan du ellers skal forholde dig hvis du er i tvivl.

 
 Vi har lagt links herunder til diverse ansøgninger som du kunne få brug for.
Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring