Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

Gårdbrand. ( Lade med Big baller i Amtoft )

Brand i en maskinhal på en landejendom på Arupvej nær Vesløs mellem Thisted og Fjerritslev.

20-08-2018
​Onsdag aften d. 15/8, lige midt i aftensmaden ringede John L., han var blevet kontaktet af distrikter da der skulle sendes 2 mand til assistance ved en gårdbrand nær Amtoft. Efter at have ringet forgæves til folk i gruppen, blev jeg enig med John om at hoppe i bilen og sætte kursen. På vej mod Nord, fik jeg oplyst at Jørgen J. også var på vej. Jeg høvlede lige forbi Arupvej (som ellers var den planlagte vej) og kom så lige ind i vejkrydset ved havnen, hvor beredskabet var ved at lægge slanger ud.
Vores opgave var at dirigerer trafikken over de overkørsler hvor slangerne var lagt ned i. Bilisterne ville helst køre imellem de træplanker der var lagt om slangerne som beskyttelse og direkte over slangerne, men det holder de ikke til. På en lille bivej, skulle trafikken helt afvises (vendes rundt)
Jørgen stod nord for branden, men da slangerne gik ned til stranden, var forsyningen ustabil, man var således ved at trække en ny linje A-slanger fra Amtoft havn, hvor vandybden jo var noget bedre.
Meldingen lød på at vi skulle hjælpe et par timer, men kl 21stod flammerne stadig højt over stålspærrerne og da vi så erfarede, at beredskabet skulle være her hele natten, begyndte Jørgen og jeg at blive bekymret for vores nattesøvn. Men DF, Kim R. fik fundet friske kræfter i Ernst og Poul Erik, som ville afløse os kl 23.

Der var ild i300 Big baller, nogle landbrugsredskaber, bl.a. en traktor + noget gødning. Der kom et par gode drøn når dækkende eksploderede. De snakkede noget om eksplosions fare og at hele den nordlige ydermur var ved at kollapse, hvorfor man valgte at lade ballerne brænde ud.
Lidt før 22, meldte sulten sig og vi blev fragtet til KSN, hvor der var bearnaisesovs m/ kød og kartofler
Men selv om omgivelserne var varme, var maden kold. ! men ned kom det.
Her fik vi en snak med indsatslederen og da de ikke skulle bruge vand på selve slukningsarbejdet, men blot til at væde området omkring branden, var behovet ikke så stort og da de havde 2 tankbiler på stedet kunne de frakoble forsyningen fra havnen. Dvs. slanger blev liggende, men overkørslen blev trukket i grøften.
Ernst og Poul Erik blev således omstillet til tilkaldevagt, hvis ilden skulle bluse op. Så Ernst sov med mobilen under puden den nat.
 
Henning V. S. I GF - PO-gruppe

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring