Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

Afslutningsskrivelse fra KC Politikompagni Thisted

Nu er der gået nogle dage siden vi blev sammenlagt med Thy Kompagniet. Jeg har haft en del private gøremål, men nu blev der lidt tid til refleksion.

13-06-2018

POLITIHJEMMEVÆRNSKOMPAGNI THISTED   

Til                  Alle i det gamle Politikompagni.
 
Nu er der gået nogle dage siden vi blev sammenlagt med Thy Kompagniet. Jeg har haft en del private gøremål, men nu blev der lidt tid til refleksion.
 
Jeg er stadig af den helt klare overbevisning, at en sammenlægning af kompagnierne er den helt rigtige løsning både for hjemmeværnspersonalet i Thy og politidelingen på Mors. Det giver en større bredde med flere muligheder både indsættelsesmæssigt, uddannelsesmæssigt, men også på hverveområdet, som fremadrettet vil være et meget centralt emne. Hjemmeværnet lukker og slukker, hvis ikke vi får hvervet ganske mange indenfor en relativ kort periode. Så her ligger en stor opgave for alle.
 
Sammenlægningsparaden og receptionen var en succes. Det er klart, at en sådan parade ikke er vores spidskompetence, men den blev gennemført med stil og lidt humor anført af oberst Agerskov. Ny kompagnichef blev udnævnt. De gamle faner blev ført ud og den nye ført ind og indviet. Rigtig flot og – tror jeg – en god oplevelse, for dem, som deltog.
 
Det er utrolig vigtigt, at alle ser optimistisk på fremtiden. Der findes ikke noget nemmere, at se det halvtomme glas frem for det halvfyldte. Men det har endnu ikke løst noget. En positiv indgangsvinkel betyder, at man bliver hørt.  Det kan ikke undgås, at der hos nogen er betænkeligheder.  Så sidder der personer rundt omkring i kompagniet, der har noget på hjertet så fremfør det i en konstruktiv og positiv ånd.
 
Et gammelt udtryk hedder ”Alle ønsker fornyelse – ingen ønsker forandring”.
 
Der vil være lidt indkøringsvanskeligheder. Men jeg har siden sammenlægningen talt med den nye KC flere gange. Og jeg ved, at han vil gøre alt, hvad der står i hans magt for at få det nye kompagni til at glide på en god og konstruktiv måde. Men giv nu lidt luft hen over sommeren. Der er meget ”op ad i systemet”, som skal falde på plads.
 
Det blev til næsten 30 år som KC. Ikke en dag har jeg fortrudt Jeg har mødt en fantastisk masse dejlige mennesker og oplevet utrolig meget. Men jeg er også glad for, at det stopper nu. Naturligvis bliver jeg i Hjemmeværnet. Det har altid imponeret mig, at personer vil bruge mange timer på at hjælpe samfundet og borgerne. Så Hjemmeværnet er bestemt værd at bevare. Så hjælp med at passe godt på det. Til slut en stor tak til alle nuværende og tidligere medlemmer af Politikompagniet. Det har været en fornøjelse at være chef for jer.
 
Mit tjenestetelefonnr. 7242 0664 udgår med udgangen af måneden. Herefter 2343 7150.
John Elsman
Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring