Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

​Voldsomt førstehjælpsmoment - folkene reagerede hurtigt og resolut.

Certificeringsøvelse midt i København

Distrikt København havde placeret de 2 bevogtningsobjekter midt i byen, hhv. Amager og Nørrebro, da man afviklede certificeringsøvelse lørdag. Kompagniet havde 17 soldater med.

01-06-2021

​​​

Af: K.H.Ophus

 

Det var en tilfreds kompagnichef, kaptajn Troels Graff, der efter lørdagens øvelse, kunne konstatere, at de første 17 soldater fra kompagniet nu er certificeret til Hjemmeværnets Beredskabsstyrke. “Jeg skal ‘producere’ 100 mand til beredskabsstyrken i år”, fortæller kompagnichefen. “De folk her, har ikke mulighed for at deltage i senere på året pga. anden øvelsesaktivitet, så de tager certificeringen nu. De resterende bliver certificeret i efteråret ifm. en anden aktivitet.” 

 

Øvelsen 

 

For øvelsestagerne startede det hele kl. 0630 med en alarmering, hvorefter de skulle stille i kompagnilokalerne hurtigst muligt. Her blev folkene enkadret og rykkede derefter ud på objekt “Alfa” på Amager. På denne øvelse, havde distriktet valgt 2 objekter centralt i København. Netop den centrale beliggenhed var med til at give øvelsen et ekstra snert af realisme. For når der ikke var momenter, var er en vis interesse fra de civile medborgere, der vitterligt havde fået en hjemmeværnsøvelse ind midt i deres hverdag.  

 

Momenterne 

 

Som altid startede det stille og roligt. Dog skulle nogle ikke-inviterede personer vises ud af objektet ifm. den indledende afsøgning. Delingsføreren fik folk på post, givet sin befaling, etableret en bevogtning, turnus lavet og en patrulje med sendt ud i området for at have indsigt. 

 

Imens begyndte momenterne at dukke op med eskalerende intensitet. Først den nysgerrige, så den lidt mere nysgerrige og herefter et køretøj, der med hvinende dæk kom tæt forbi AKP’en. Bag sig efterlod bilen en hårdt tilskadekommen mand foran objektet. Her måtte folk ud og yde førstehjælp.

Som sidste moment, inden delingen forlod objektet for at tage på skydebanen, måtte 2 graffitimalere anholdes (civil anholdelse) under så højlydte protester, at al aktivitet i boligrådet stoppede og folk stod og så mere end mindre måbende til. Det var god træning for folkene og formidabel underholdning for folket 

 

Herefter lagde roen sig over området, enheden rykkede videre og efter skydningen fik turen tilbage til Svanemøllen, hvor de nu certificerede soldater modtog deres “Beredskabsstyrken 2022”-​ærmemærke. Folkene modtages på objektet - bemærk manden med barnevogn i baggrunden. Vi var midt i et beboelsesområde.Der etableres en hindring ifm AKP. 

Civil anholdelse af hærværksmand.

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring