Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

Så er der faldet dom i sagen fra DM i cykelløb

Så er der faldet dom i sagen fra DM i cykelløb i juni måned

26-10-2018

Bilist dømt for ikke at efterkomme anvisninger fra en Politihjemmeværnspost og for at bringe posten i fare.

Under afvikling af DM i cykelløb den 01. juni 2018 ville en bilist ikke standse ved tegn fra posten og han kørte frem mod posten så det var nødvendigt for at posten at springe til side for ikke at blive påkørt. Bilisten forsatte sin kørsel ind på en afspærret rute og blev herefter bragt til standsning af en MC betjent som også optog rapport om flere overtrædelser af straffeloven og færdselsloven.

Den 25. oktober 2018 blev ovennævnte sag behandlet i Nykøbing Falster ret og dommen lød på at sagens person i dømmes 40 dages fængsel for at have forvoldt fare for politihjemmeværns posten og andre ligesom han blev fradømt rettet til at fører motorkøretøj i et år. Ud over dette skulle den dømte også betale sagens omkostninger.

Dommeren pointerede under domsafsigelsen at, alle skal rette sig efter anvisninger givet af Politihjemmeværnet når de sat på en opgave af politiet og de er at betragte som tjenestemænd i funktion under deres udførsel af denne opgave.


 


 

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring