Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

​Foto: Christer Holte

Fynboer ved grænsen

Knap 20 fynske hjemmeværnssoldater er med på det første hold, der hjælper politiet med grænsekontrollen ved den dansk-tyske grænse i Sønderjylland, så disse kan prioritere andre opgaver.

02-07-2016
Ninna Villadsen, LDIOF

Hjemmeværnet bidrager foreløbig året ud med 125 årsværk ved grænserne.

I praksis skal hjemmeværnssoldaterne støtte politiet med blandt andet færdselsregulering, kontrol af køretøjer og personer, bemanding ved kommandostationen i Padborg og logistik.

De arbejder under politiets ledelse og har efter en grundig udvælgelse gennemført et uddannelsesprogram hos politiet inden indsættelsen.

De fynske hjemmeværnssoldater vil være synlige døgnet rundt ved grænseovergangene i Kruså, Padborg og Frøslev.

- Det er en rigtig spændende opgave, fortæller Brian Svendsen.
- Grunden til at jeg har meldt mig er, at jer ser det som en personlig udfordring og et job, der kan give mig mere erfaring. Hvis jeg kan gøre en forskel og være til gavn for samfundet, så er jeg klar. Det er vel også derfor jeg er medlem af Hjemmeværnet, siger Brian, der er kompagnichef i Kerteminde.

Holdene arbejder syv dage i otte timers vagter og har fri syv dage. De indkvarteres  to og to, som politifolkene, i en feriepark tæt ved grænsen.


- Jeg er stolt over, at vi med kort varsel kunne stille så mange soldater fra Fyn til hold 1, siger chefen for Hærhjemmeværnsdistrikt Fyn, oberstløjtnant Kent Mikkelsen.

- Ikke alene er vi klar, når Fyn har brug for hjælp, men vi gi'r også gerne en hånd med uden for vores daglige ansvarsområde, siger han.​

​***
Fakta

Den 26. april blev der indgået en politisk aftale om, at Hjemmeværnet skulle støtte Politiet ved grænsen.
I maj blev der afholdt informationsmøder.
Tre hold på omkring 50 soldater er blevet uddannet af Politiet.
13. juni blev det første hold indsat ved grænsen.

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring