Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

Flere præmier ved ”Nordic Infantry Competition” i Tyskland

Hærhjemmeværnskompagni Sønderborg klarede sig meget fornemt med en tredjeplads i infanteri holdkonkurrencen samt en anden og tredjeplads i skydning på tre forskellige våben.

13-09-2017

​​Tekst og foto: Informationsofficer Ulla Sørensen-Mølgaard

 

Øvelsesområdet Putlos i Schleswig-Holstein bød på rigtigt infanteri vejr under hele konkurrencen, hvilket gav en ekstra udfordring for alle de seks deltagende hold. Fredag aften blev deltagerne sendt ud på en 12 km rute med en 15 kilo tung sandsæk i rygsækken. Det var mørkt, virkeligt mørkt i øvelsesterrænet, hvor der både var ræve, hjorte og vildsvin, der bevægede sig i terrænet.
Rene, Sebastian, Christian og Rene måtte nogle steder kæmpe sig gennem et meget blødt underlag.  
Skydekonkurrence
Lørdag formiddag blev deltagerne hurtigt omskolet til G36, hvorefter der skulle skydes på mål i afstanden 50 – 200 meter. Den største udfordring var pistolskydningen, hvor der først skulle løbes ca. 30 meter med to 2 liters vanddunke skydes, retur ny løbetur og en ny skydning. Men Sebastian og Rene klarede dette så godt, de blev nummer to og tre af 24 skytter.
Handlebaner
Lørdag eftermiddag bød på mange forskellige udfordringer. Nogle af udfordringerne var at en 80 kilo tung dukke skulle bæres ca. 300 meter gennem et meget mudret terræn over og gennem flere forhindringer.  Panserkending på køretøjer fra bla. Rusland, observationspost og meldepost, hvor der skulle ses efter militærgenstande i terrænet samt minesøgning i højt græs,
Den sidste og nok største udfordring var forhindringsbanen, hvor de lange arme skulle findes frem for at nå top og bund af de forskellige torve.
 


Søndag formiddag skinnede solen over alle deltagerne. Sebastian udtalte inden præmie overrækkelsen: ” Det har været en spændende og udfordrende weekend, hvor jeg har lært en hel masse”. Få minutter efter fik han hængt en bronzemedalje om halsen for en flot indsats og yderligere en sølvmedalje for skydning med tre forskellige våben.
Holdet er blev inviteret til at deltage igen næste år.
Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring