Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

Forlig: Anden delaftale på plads

Regeringen har sammen med et bredt flertal i Folketinget netop offentliggjort den anden delaftale i det historiske forsvarsforlig 2024-2033.

01-05-2024

Af Hjemmeværnskommandoen

Foto: Sophia Bianca Salskov Jakobsen/Forsvaret.


Det 10-årige rammeforlig betyder, at der løbende tages stilling til nye behov og vilkår for dansk forsvar og sikkerhed. Anden delaftale indeholder blandt andet materiel til hæren samt en ny værnepligtsmodel.

Det er meget positivt, at der er landet en ny delpakke, som direkte styrker nogle af de kapaciteter, som Forsvaret har behov for. Selvom denne pakke ikke er direkte relateret til Hjemmeværnet, vil eksempelvis det øgede antal værnepligtige give endnu flere danskere et solidt kendskab til det at være soldat. Og et grundigt kendskab er en central forudsætning for at rekruttere flere frivillige soldater til Hjemmeværnet.

"Jeg ser frem til, at delaftalens elementer konkretiseres i den kommende tid og ikke mindst til det videre arbejde med styrkelse og udvikling af Hjemmeværnet, herunder i relation til kommende delaftaler," siger chefen for Hjemmeværnet, generalmajor Jens Garly.

Læs Forsvarsministeriets nyhed

Med denne anden delaftale ønsker aftaleparterne at fortsætte opbygningen af et slagkraftigt og højteknologisk dansk forsvar, der i højere grad lever op til krav og forventninger fra NATO, EU og allierede. Samtidig skal forsvarsområdet rustes til at løfte den omfattende opgave med at styrke dansk forsvar og sikkerhed hen over forligsperioden.

Læs hele aftaleteksten her


Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring