Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold

Topbanner

Nyhed

​Rikke Hyldgaard Jensen, Henning Damholt Kristensen, Bjarne Kodal, Allan Schmidt og Chefen for Marinehjemmeværnet.

Afslutning og fortjent hæder

​Tre gange trykkede Chefen for Marinehjemmeværnet en commanders coin i hånden på en frivillig ved søndagens parade ovenpå en indholdsrig landsøvelse i Struer. De fire, som har løftet det store læs for den store øvelse, fik som fortjent

04-06-2018

Ninna Falck - Foto: Søren Degn Laxy

Det er dagen derpå. Solen skinner stadig, men bruset fra Landsøvelsen i Struer har lagt sig. Man har sagt farvel og på gensyn til vennerne, og de fleste fartøjer har fundet hjem til basehavn. En begivenhedsrig weekend, som har givet store oplevelser, gode grin i solen og nye udfordringer omkring den nye opgave ’Host Nation Support’ ligger nu bag os.

Alle lige fra øvelsesledelsen til den nyeste gast ude i besætningen fik kam til deres hår med den ambitiøse øvelse, som er blevet planlagt og gennemført – hovedsageligt – af den frivillige øvelsesledelse med tyngde i vestjyske og nordjyske flotiller.

Ved søndagens afsluttende parade blev det hårde arbejde belønnet. Flotillechef, kaptajnløjtnant Henning Damholt Kristensen, Flotillechef, kaptajnløjtnant Allan Schmidt, Flotillechef, premierløjtnant Rikke Hyldgaard Jensen samt næstkommanderende ved Frivillig Stab, kaptajnløjtnant Bjarne Kodal var alle fire udset til at modtage Chefen for Marinehjemmeværnets Commaders Coin.

Læs videre under billedet ...
- Henning Damholt Kristensen får overrakt Commanders Coin af Chef for Marinehjemmeværnet, kommandør Henrik Holck Rasmussen.

Nu har Bjarne allerede modtaget Commanders Coin, så han måtte nøjes med den ærefulde omtale, mens hans tre kollegaer i øvelsesledelse fik coin’en trykket i hånden en efter en.

En fin afslutning på weekenden, hvor også Flotillechef, kaptajnløjtnant Morten Colstrup fik tildelt Hjemmeværnets Fortjensttegn.

Læs videre under billedet ...

- Morten Colstrup modtager Hjemmeværnets Fortjensttegn

Marinehjemmeværnets Fanekommando, og Kvindelige Marineres Musikkorps gjorde desuden deres til en smuk og værdig afslutning, mens hele den store parade kunne nyde udsigten til de ti fartøjer i Struer Havn med flag over top i solen.



Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring