Topbanner

Nyhed

​Marchprøve og musik gennem gaderne i Hjørring, med tilskuer på altaner og vinduer

Musikprøve bestået

Musikhjemmeværnskompagni Nordjylland bestod onsdag aften årsprøven i at spille en koncert og efterfølgende gennemføre en march gennem gaderne i Hjørring samtidig med, at de spillede.

27-04-2017
Tekst og foto: Informationsofficer Ulla Sørensen-Mølgaard
Det var godt 30 spændte musikere fra Musikhjemmeværnskompagni Nordjylland, som onsdag aften klargjorde lokalerne i på Den Musiske Skole i Hjørring, hvor de skulle spille en koncert foran den musiksagkyndige, Lennart Blak Jensen.
Orkestret lagde ud med den engelske march ”The Cross of Honour”. Lennart Blak Jensen roste efterfølgende musikerne: ”I er et af de få orkester, der kom ned i piano, det vil sige at spille sagte på de rigtige tidspunkter”.
Dirigent Mads Slej fortalte meget levende om de enkelte musikstykker, hvilket han efterfølgende fik mange fine komplimenter for.

  Der dirigeres og spilles march musik
 

   Dyb koncentration
De fleste af tilskuerne har på et eller andet tidspunkt set filmen ”Braveheart” og ved hvordan den ender. ”For the love of a Princess” er det stykke musik, som spilles i den scene, hvor Mel Gibson må lade livet. Ingen var i tvivl om, hvornår dette skete under musikken og man havde næsten fornemmelsen af at stå sammen med alle soldaterne, da det sket, så levende var musikken.
Orkestret havde medtaget et slags ekstranummer til koncerten for at få nogle gode råd. ”Kong Christian stod ved højen mast” som de skal spille ved indvielsen af Landsdelsregion Vest nye fane, som Hendes Majestæt skal indvie den 2. maj i Skive.
 

Musiksagkyndig Lennart B. Jensen og marchkyndig Erik Petersen drøfter dagens prøveMusiksagkyndig Lennart B. Jensen og marchkyndig Erik Petersen drøfter dagens prøve
 
Lennart Blak Jensen kom efterfølgende med en masse gode råd, som var helt nede på enkelt noder og taktslag. Han takkede for en et meget varierede udvalg af musik, han var blevet underholdt – musikerne havde bestået.

  Trommer og andre slagtøj er et vigtigt element i musik og march
 
Marchprøve
Under ledelse af tamburmajor Gitte Nygaard gik og spillede orkestret sig gennem Dronningens og Kongensgade i Hjørring. Efterhånden som musikerne bevægede sig gennem gaderne blev døre og vinduer åbnet i husene, hvor folk stod og nød musikken.
 
Erik Petersen, der er march kyndig rådgiver gav efterfølgende nogle enkelte råd, men var ellers meget tilfreds med den oplevelse det var, at se orkestret gå gennem gaderne i Hjørring.
 
Nu kan Musikhjemmeværnskompagni Nordjylland tage fat på endnu et spændende år med mange opgaver for Forsvaret og andre større arrangementer i Nordjylland.
 
Ny Chef
Oberstløjtnant Jan Johansen, distriktschef for Hærhjemmeværnsdistrikt Nordjylland kunne efterfølgende udnævne en ny chef og næstkommanderende for kompagniet. ”Jeg er meget glad for at kompagniet selv har fundet afløsere for de to funktioner chef og næstkommanderende og begge med den nødvendige uddannelse for at kunne blive udnævn til premierløjtnanter”. Bjørn Tonny Thomsen og Carina Buchave Engan blev herefter udnævnt til premierløjtnanter af distriktschefen.  
 

  Udnævnelse af Bjørn T. Thomsen til premierløjtnant og chef.
 

   Udnævnelse af Carina B. Engan til premierløjtnant i funktionen næstkommanderende
 

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg - Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224