Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

Kontroløvelse for Lovpligtig Uddannelse-3

Lørdag den 17. juni afsluttes uddannelsesugen i Nymindegab med vagttjeneste/bevogtningsøvelse i enhedsramme for LPU 3. Øvelsen har været i gang siden fredag aften.

17-06-2017

Af Palle Christiansen, HVK Sydfyn

Samtidig kører den frivillige stab fra HVD FYN et operationscenter. De har også funktion som øvelsesledelse for bevogtningsstyrken/ LPU3.  Det foregår i nostalgiske rammer omkring den gamle hjemmeværnsskole (Bygning 27). Alt står næsten som dengang, da den gamle skole blev forladt for 38 år siden.​

Af operationscentrets journal fremgik det, at begivenhederne for LPU’erne eskalerede fra kl. 13.50 hvor en fjendtlig patrulje angreb, og herefter trak sig tilbage under skjul af røgdække. Kl. 14.12 blev LPU’erne beskudt med artilleri. Kl. 14.13 blev posten angrebet igen af 7 mand. Kl. 14.14 trak de sig tilbage igen.

Dette gentog sig flere gange, men LPU’erne holdt stand.

I øvrigt skete der aktivitet for LPU’erne allerede om morgenen.  Cirka kl. 8.30 kom en kolonne på 8-10 køretøjer, som alle ønskede at komme ind i lejren. Efter at have vist lovlig legitimation, passerede de enkeltvis gennem vejslusen. Helt problemløst.

Momentstyrken i bevogtningsøvelsen bestod blandt andre af folk fra Infanterikompagni Fyn.

*

Brassband Syd tog vest på

Pigerne fra Hjemmeværnets Brassband Syd, deltog også i uddannelsesugen i Nymindegab. De var kommet med deres gode humør og deres messinginstrumenter. Formålet var at øve sig sammen. Det foregik i den gamle kirkesal i bygning 2.

Da vi besøgte dem i øvelokalet, var der helt stille, på trods af at der var cirka 20 piger i lokalet. Det viste sig nemlig, at de var ved at øve vejrtrækning i forbindelse med betjeningen af deres blæseinstrumenter. Denne øvelse foregik ved at dirigenten, Helle Christiansen, angav vejrtrækningstakten med dirigentstokken. Efterfølgende blev der øvet med instrumentledsagelse. Dejlig musik.

Hjemmeværnets Brassband Syd blev startet i 1999, af nogle piger fra Odense Pigegarde.

*

Dette var slut på en fantastisk uge i Eventyrets Land

Fastansatte, frivillige ledere/instruktører m.v. og kursister fik opfyldt deres forventninger til en uddannelsesuge, og alle kommer klogere hjem igen til Fyn.

Til alle dem der var med, og dem der vil med næste gang, kan vi sige, at uddannelsesugen afvikles i uge 12-2018, med weekenderne på begge sider.

VI SES DERUDE.

 ​

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg - Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224