Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

Parole 2024

Hærhjemmeværnsdistrikt Fyn indledte lørdag den 6. januar det nye år med nytårsgudstjeneste i Ansgar kirke og efterfølgende parole

07-01-2024

​​

Da dagens deltagere havde fundet plads, førtes fanerne ind til Dronning Margrethe II Honnørmarch.

Foran fanerne fra de deltagende kompagnier gik distriktets feltpræst Anders Astrup, sognepræst i Hjallese kirke, herefter fulgte oberstløjtnant Gert Knudsen foran distriktets fane. Et meget festligt og højtideligt øjeblik. 


Ud over faste og frivillige fra distriktet deltog repræsentanter for Fyns Politi, borgmestre fra Fyn og fynske folketingsmedlemmer samt andre samarbejdspartnere. 

Et veloplagt Musikkorps Syd spillede under hele arrangementet, og som solist fik vi bla. atter fornøjelsen af at høre Hans fra Kor a' la carte med arien Nessun dorma af Puccini.

 

Oberstløjtnant Gert Knudsen startede sin tale, med at læse dele af HMD Dronningens nytårshilsen til Forsvaret, hvorefter han så tilbage på 2023 og kastede et blik på det, som venter i det kommende år. Han takkede alle for indsatsen i det forgangne år. 

​Feltpræsten foretog det kirkelige indhold, og det gennemgående i hans prædiken var "Fællesskaber er det, vores samfund bygger på både i fred og i krig" og gav gode eksempler på disse fællesskaber, både i det private liv samt når soldater mødes i missioner i udlandet, eller når hjemmeværnssoldater mødes til træning og i indsats. 

Fanerne førtes efter gudstjeneste ud af kirken, og faneborgen tog opstilling, mens deltagerne forlod kirken.

​PAROLE

Deltagerne gik herefter til parole i kirkens mødelokale, hvor der ud over at alle kunne ønske hinanden godt nytår var tid til socialt samvær på tværs af kompagnierne.

​Traditionen tro, udleveres årets pokaler ved parolen.
Pokalen for største tilgang: HVK Sydvestfyn
Pokalen for distriktets bedste skytte: Lars Holmsgaard, HVK Nordvestfyn

​Erindringspokaler til sidste års modtagere:
Største tilgang: HVK Nordfyn
Bedste skytte: Susanne Edlev, HVK Nordvestfyn

​Tillykke til alle.

 


Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring