Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

Hans Engell var hovedtaler på Hærhjemmeværnsdistrikt Københavns Vestegns 4. maj parole 2015

​Hans Engell var hovedtaler på Hærhjemmeværnsdistrikt Københavns Vestegns 4. maj Parole 2015

4. Maj 2015 i Jonstruplejren

70 året for Danmarks befrielse 4. maj 1945 blev markeret overalt i Danmark. Hjemmeværnsdistrikt Københavns Vestegn var ingen undtagelse.

26-05-2015
Grundet distriktets placering gennem historien har Vestegnen altid haft en central plads i arrangementerne i København.
Frihedsfesten var således allerede i gang fra morgenstunden i Mindelunden med blomster, skolebørn og kransenedlæggelser, der senere fulgtes op af vel nok den største mindehøjtidelighed i mange år med deltagelse af Hendes majestæt Dronningen og statsminister Helle Thorning Schmidt. Samtidig festligholdtes dagen også ved Distriktets eget domicil i Jonstrup lejren. Her var årets taler tidligere forsvarsminister for de konservative, Hans Engell, der både har en fortid som søn af en hjemmeværnsmand og en årrække som aktiv i hjemmeværnet.
Hans Engell drog paralleller mellem frihedsbudskabets betydning for folket og juleevangeliet for at slutte med Kaj Munks digt: Foråret så sagte kommer, med ønsket om sol og glæde for fremtiden i Distriktet, Hjemmeværnet og Danmark.Den nyligt tiltrådte chef for Hærhjemmeværnsdistrikt Københavns Vestegn, major Henrik Dyhrfjeld
Festlighederne var også det første møde for mange med den nye Distriktschef Major Henrik Hartvig Dyhrfjeld. Mens chefen for Logistik-sektionen, Major Pia Nybo, forestod overrækkelsen af hæders- og anciennitetstegn.
Listen var lang og for ikke at glemme nogen er der hermed et tillykke til alle modtagerne, kun skal nævnes at en værdig repræsentant for modtagerne af Hjemmeværnets fortjensttegn var seniorsergent Martin Ottesen, og til dem ikke ved hvem det er så er det vores uundværlige ”Otte”. Det blev til seks fortjensttegn, et 60-årstegn, fem 50-årstegn, seks 40-årstegn og otte 25-årstegn.
Dagens festligheder indeholdt også et let traktement med deltagelse af mange pårørende i dagens anledning. Med til at sætte kolorit på festlighederne var vort Tambourkorpset, der spillede til glæde for de fremmødte.
Ved 22-tiden sluttede den festlige højtidelighed, dagen derpå var trods alt en arbejdsdag for de fleste.
Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring