Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

H.M. Dronningens besøg i Aabenraa

Fredag den 4. september kl. 0945 ankom Kongeskibet Dannebrog til Aabenraa i forbindelse med H.M. Dronningens officielle besøg.

08-09-2015

 

Af Anders Sørensen 

Chefen for Totalforsvarsregion Fyn, Syd- og Sønderjylland, oberst Flemming Agerskov og et æreskommando fra Hærhjemmeværnsdistrikt Syd- og Sønderjylland var på plads på havnen for at tage imod Hendes Majestæt.


Æreskommandoet var opstillet af frivillige, hovedsageligt fra Hjemmeværnskompagni Sønderborg og Hjemmeværnskompagni Aabenraa. De havde alle taget fri fra arbejde for at præsentere TRFS fane.
Kompagnichefen for HVK Sønderborg, kaptajn Peter Vejrum var fører for æreskommandoet. De 18 frivillige havde forud for besøget brugt i alt seks aftener på at øve eksercits, hvilket var tydeligt at se. Man havde formået at opnå en rigtig flot samtidighed, blandt andet når der skulle præsenteres gevær og se til højre og se lige ud.
Desuden støttede 15 frivillige fra Politihjemmeværnskompagni Sønderjylland Politiet med afspærringsopgaver omkring Kongeskibet og i forbindelse med Hendes Majestæts tur rundt i Aabenraa med karet, eskorteret af Husarregimentets Hesteskadron.
 
Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring