Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

Haven med De Jydske Landsoldater og faneborgen. Ca. midt i faneborgen Hjemmeværnssoldat H.C. Lorenzen med fanen fra Politikompagniet

Hjemmeværnet støttede ved 151 årsdag

Imponerende fremmøde til mindehøjtidelighed som blev arrangeret af De Danske Forsvarsbrødre – Hjemmeværnsdistrikt Syd- og Sønderjylland støttede.

04-03-2015
Tekst og foto løjtnant L. Larsen
Presseofficer Hærhjemmeværnsdistrikt Syd- og Sønderjylland.
 
En faneborg, flankeret af kommando i 1864 uniformer, var med til at skabe de helt rette rammer ved Bøffelkobbelhuset nær Sønderborg, på en solbeskinnet formiddag - en kølig dag i februar.
Anledningen var mindet om to faldne soldater under anden slesvigske krig.
 
Forud for mindehøjtideligheden, som blev indledt kl. 1100 den 22. februar, var gået mange forberedelser som bl.a. var endt med morgenkaffe for 55 personer på Hjemmeværnscenter Sønderborg. Her blev gæsterne modtaget kl. 0930 til frisksmurte rundstykker.
 

Hjemmeværnsdistriktet havde arrangeret morgenkaffe for de 55 morgenfriske der var mødt op på Hjemmeværnscenter Sønderborg.
Hjemmeværnscenterets nyrenoverede køkken var medvirkende til at de 55 gæster, som kom fra det meste af Jylland, kunne beværtes med de nævnte rundstykker og frisklavet kaffe. En tradition der gennemføres som en fortsættelse af sergentskolens tidligere arrangementer på dagen.
 
Efter at formanden for den lokale afdeling af De Danske Forsvarsbrødre Verner Callesen havde budt velkommen, overtog premierløjtnant J.P. Rasmussen den militære del som repræsentant for Hjemmeværnsdistriktet, og kunne berette om stedet og traditionsplejen.
 

Premierløjtnant J.P. Rasmussen lagde kransen fra Hæren og ses her ved graven i haven ved Bøffelkobbelhuset. Jydske Landsoldater præsenterer gevær.
Ved selve mindehøjtideligheden var det også premierløjtnanten der holdt årets tale, og lagde kransen fra Hæren. Løjtnant Larsen lagde kransen fra Sønderborg kommune og blandt deltagerne var sågar flere tiptipoldebørn til en af de faldne.
 

Løjtnant L. Larsen lægger her Kommunens krans på graven for dragon Jens Christensen fra Spjellerup på Stevns og infanterist Hans Hansen fra Kyse. To der faldt i kamp under forpostfægtninger 22. februar 1864.
 
85 personer var mødt op til mindehøjtideligheden ved graven i haven til Bøffelkobbelhuset og en faneborg bestående af 12 faner og et flag var opstillet i haven. Jydske Landsoldater var godt repræsenteret og blandt de fremmødte flere Hjemmeværnssoldater.
 
Næste gang Hjemmeværnsdistriktet deltager i en mindehøjtidelighed er 9. april hvor der er arrangement ved mindestenen på Helgolandsgade i Sønderborg. Her indledes der kl. 1000. Over middag gennemføres større arrangement i Søgaardlejren.
Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring