Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

Første uddannelsesweekend efter Covid-19

Vi har netop afholdt den første uddannelsesweekend ovenpå Covid-19. Der var mødt fornuftigt op, da aktiviteten startede kl. 14:00, d 12. september. Weekenden er bl.a. gået med orientering og kortlære samt signaltjeneste.

12-09-2020

​​SUCCESS!

Første weekend, efter Covid-19​​ satte en brat stopper for det hele i marts måned, er netop blevet gennemført. Weekenden har stået på orientering og kortlære i dagslys og mørke, samt signaltjeneste på tværs af grupper. Det blev bået gjort brug af Radio-371, samt de lidt mere ny-moderne sepura​-radioer.

Weekenden startede kl. 14:00 på Hjemmeværnsgården Sølund, i Svendborg. Der var mødt fornuftigt op, med glade og kampklare soldater, parat til en weekenden i uddannelsens tegn. Enkelte brugte ligeså formiddagen på H.C. Andersen Airport, og indtrådte​ derfor først senere på eftermiddagen.

Der blev lagt ud med en kort orientering om hvad weekenden skulle stå på, derefter blev soldaterne gelejdet ind i guldsalen, hvorfra undervisningen i orientering og kortlære foregik. Efterfølgende blev soldaterne sendt afsted fra hjemmeværnsgården på en, hvad vi kaldte alternativt orienteringsmarch. Marchen blev gennemført på lidt over en times tid, som strakte over hhv. både dagslys og mørke, og til trods for lidt uenigheder om, hvordan man skal læse en kompasretning, endte alle soldater hjemme på gården igen, uden at være helt fortvivlende.

Efter en kort debriefing, skiftede vi kort og kompas ud med radioer og billeder. Billeder, som soldaterne, med korrekt radio-virke og ekspeditionsord, skulle forklare overfor hinanden, uden at sige det aktuelle ord. Derfra skulle soldaten, i den modsatte enden af signalet, gætte sig til, hvad det var, for en illustration som der var tale om.

Alt i alt, en rigtig god, og lærrig, hvor soldaterne også fik mulighed for at overnatte ude i under den frie himmel.

Kl. 7:30, søndagmorgen, stod morgenmaden klar, efter EC havde hentet både morgenbrød og brunsviger hos en lokal bager.

Hvis du kunne tænke dig at blive en del af dette, eller blot har spørgsmål, så kan du  uforpligtende kontakte eskadrillechef Kasper Lorenzen på telefon 9133 2421 eller via mail hve242-ec@hjv.dk


Du kan med fordel også se de 2 introvideoer på nedenstående side:
https://www.hjv.dk/oe/HVE242/Bliv-medlem/Sider/default.aspxHvis du vil vide mere

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring