Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

Sanitetsmand i Afghanistan

WAUUUU! For en øjenåbner.

Der er LPU-førstehjælp, 6 og 12 timers vedligeholdende, og så er der "REAL LIFE" førstehjælp og sikke en forskel!

25-02-2019

Torsdag den 21. februar havde Flyverhjemmeværnseskadrille 242 inviteret René fra Forsvarets sanitetskommando til at komme til Svendborg og holde et foredrag omkring det at være sanitetsmand som udsendt – på godt og ondt, og det gjorde han så…. og alle fik noget af en "øjenåbner" og indblik i det at være udsendt.

Tilhørerne, der var fra alle tre værn og en enkelt civil, blev i 1. del, præsenteret for et billede show der viste landet, ørken såvel som byer. Et Show der gav syn for sagen i et land bestående af: Støv, støv, støv og atter støv men også viste fattigdom og elendigheden for indbyggere.

I 2 del, blev vi præsenteret for forholdene i lejeren i Afghanistan og hvordan soldatens "dagligdag" blev levet – i støv. Vi blev fortalt om de forhold soldaten lever under, herunder plads til privatliv, sport og fritid og ikke mindst en humoristisk beretning om forplejninger der var: farve, smags og konsistensløs, og så blev det barsk.

Med barske billeder og fortællinger om de krigsaktuelle forhold, blev der vist et billede og fortalt beretninger om en verden vi slet ikke kan forestille os. Billeder med lungeskud og bortskud underansigt, kampen for at redde de sårede og indimellem opgiven hed var "hård kost". Specielt var ved hårdt at hører: Når et barn skriger/græder er befolkningens opfattelse, at så er barnet "besat" af onde onder ånder. Disse kan fordrives med varmt vand. Ikke varmt vand som vi forstår det, men KOGENDE vand som de så dypper barnet ned i. Så også den slags ofre blev de udsendte sanitetsfolk sat til at helbrede/gøre noget ved.

De udsendte SAN-folk ser ikke forskel på ven eller fjende, men er der for at hjælpe uanset religion, land eller farve.. stærkt gået

 

Alt i alt en spændende, men også "uhyggelig" aften der gav de fremmødte noget at tænke over.

 

Stor tak til René der har været udsendt fire gange som hhv. kører og SAN.mand og i dag er ansat ved Forsvarets sanitetskommando som instruktør og foredragsholder.

Hvis du vil vide mere

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring