Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

​Soldaterne er i gang med at samle sin IFAK og montere den på sit basis. 

Sommerstart og udlevering IFAK

Corona-pandeminen ændrede foråret og sommeren for alle i verdenen, og ikke mindst hos os i Flyverhjemmeværnet. Vi har holdt en velfortjent ferie, og de fremmødte fik udleveret den nye IFAK.

20-08-2020

​​​​​Onsdag aften mødtes vi, efter dét som har virket til at være en velfortjent sommerferie. Det mærkes tydeligt, at vi alle lige skulle ind i rytmen igen, da lidt smårust skulle bankes af - særligt ved eksercitsens omkring aftenappel. 


EC (Kasper Lorenzen) startede med at træde HVE 242 an på to geledder, på græsarealet, bag hjemmeværnsgården. Efter en kort præsentation af aftenen rykkede vi derefter ud, hvor den nye IFAK (Individual First Aid Kit / Individuel Førstehjælps taske) blev udleveret. Udleveringen stod LOGSPEC og ADMSPEC for, naturligvis med handsker, således at enkeltmanden kun rørte sit eget udstyr. Dette skal også sikre, at vi opretholder de retningslinjer der er sat af både Sundhedsstyresen / Hjemmeværnskommandoen

​​​​Der var høj entusiasme omkring at få udleveret en IFAK​, og det føltes næsten som juleaften blandt soldaterne, som har glædet sig siden nyheden blev delt for halvanden uge siden.


 

Monteringen af den nye IFAK skulle vise sig at være en større udfordring, end man lige regnede med, men efter lidt snilde og hjælp fra EC, fik alle monteret den korrekt, således at den ikke løsner sig, ved quick-release.


Efter at de ​udleverede IFAK's blev samlet og monteret, gennemgik gruppeføreren fra 1.GRP 1.BEVDEL resten af 2020s AKOS.


Kommende ændringer til HVE 242 blev efterfølgende gennemgået af EC og NK. Ændringer, som gør at vi mødes oftere end hvad vi hid til har gjort. Dette skal sikre, at den enkeltes færdigheder og uddannelse er i top til alle tider.
Den kommende tids AKOS blev gennemgået af GF fra 1. Gruppe, 1. BEVDEL. 

Vi sluttede aftenen af med en hyggelig gåtur i rask tempo rundt om Sørup Sø.​


Alle billeder er taget af: David Rovsing


Vi glæder os allerede til om 2 uger, hvor vi mødes igen til nye aktiviteter og god samvær​.


Hvis du kunne tænke dig at blive en del af dette, eller blot har spørgsmål, så kan du uforpligtende kontakte eskadrillechef Kasper Lorenzen på telefon 9133 2421 eller via mail hve242-ec@hjv.dk
Du kan se 2 introvideoer på nedenstående side:
https://www.hjv.dk/oe/HVE242/Bliv-medlem/Sider/default.aspx


 Billedgalleri

Hvis du vil vide mere

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring