Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold

Topbanner

Nyhed

​​De første kursister som har gennemført CRM uddannelsen i Roskilde Lufthavn.

 Crew Resource Management (CRM) Training

CRM betyder - en effektiv udnyttelse af alle tilgængelige ressourcer for flyvning, besætning, operatører, mekanikere og personel med tilknytning til flyvning.

07-04-2017

​​Skrevet af operativ pilot i HVE270 og redigeret af KOF ved 270.

Uddannelsen skal tilsikre en effektiv og sikker drift, og derved reducerer fejl, hændelser og havarier, samt undgå stress og øge effektiviteten.

Hjemmeværnets første kursus i Crew Ressource Management blev gennemført 11. - 12. marts i Roskilde Lufthavn, under overværelse af chefen for flyverhjemmeværnet. Uddannelsen er særlig relevant i de operationelle miljøer, hvor menneskelige fejl kan have fatale konsekvenser. Af samme årsag er CRM uddannelse standart i alt kommerciel og militær luftfart, og vinder efterhånden også større og større indpas i sundhedssektoren.

CRM konceptet oprinder fra en række voldsomme havarier i slutningen af 1970’erne, hvor den primære årsag var menneskelige fejl. Fokus ligger derfor på den menneskelige ydeevne og begrænsning, intern kommunikation, samt ledelse og beslutningsprocesser i forbindelse med det at arbejde i et flyoperativt miljø. 

CRM uddannelsen er primært målrettet flyvende besætningsmedlemmer, men alle i eskadrillen opfordres til at deltage i denne uddannelse, da en sikker daglig drift i høj grad også er afhængig af indsatsen fra stabs og støtte funktioner – ja faktisk alle funktioner i eskadrillen.

CRM uddannelsen i HVE270 afvikles af eskadrillens uddannelses sektion, og gennemføres efter de internationale standarter der er på området. Uddannelsen er derfor fuldt på højde med tilsvarende uddannelser i kommerciel eller militær luftfart.

Næste kursus vil blive slået op på HJV.DK  - Tilmeld dig og vær med til at højne sikkerheden og effektiviteten i eskadrillen. ​ 


​​
Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring