Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

​LPU'erne på patrulje

LPU4 er slut

LPU4 er slut og 9 bestod i weekenden den 10. - 11. maj, efter en masse spændende prøvelser

13-05-2019

 

​LPU'erne mødte friske ind den 10. maj og begyndte straks at opbygge et BSO til underbringelse.

Der blev briefet, og de første startede på vagt i AKP'en. Det første besøg var en brandbil, som dog kørte igen, da det ikke var her, der var brand.

Natten igennem var der flere forstyrrelser, så ikke alle fik noget søvn, men de var dog stadig ved frisk mod om morgenen. Efter der var indtaget en omgang morgenmad, fik de besøg af en landmand, der var ude og lede efter hans 400 køer, der var stukket af, men de var ikke set i AKP'en eller i området.

Senere faldt en soldat om med hjertestop uden for AKP'en, han blev reddet med livreddende førstehjælp indtil en ambulance ankom, han overlevede. Så blev AKP'en beskudt, og de forsvarede angrebet, de der beskød AKP'en trak sig tilbage. Så ankom en flok demonstranter, som ikke var tilfredse med hjemmeværnet, de var meget angrebslystne, men LPU'erne holdt skansen og demonstranterne måtte fortrække da politiet ankom.

Efter flere angreb og beskydninger fra alle sider, skulle LPU'erne på patrulje, de skulle fra punkt A til punkt B, uden at blive opdaget, da de efter et godt stykke tid alligevel blev beskudt, besvarede de ilden og nedkæmpede den angribende fjende, herefter kunne de fortsætte patruljen, men blev pludselig beskudt og besvarede ilden igen.

Alt forløb som det skulle, og alle 9 LPU'ere, der var med i weekenden, bestod. Det betyder at 11 af de 12 LPU'ere, der har været igennem hele eller dele af deres LPU ved HVE274, har bestået, den sidste må vente med at færdiggøre sin LPU, da hun er i lykkelige omstændigheder.

HVE274 er rigtig godt tilfreds med resultatet, selv om det har været rigtig hårdt for både Stab, førerer og folk i enheden, selv om der også har været støtte udefra.

Vi ønsker alle LPU'erne tillykke, med at de er igennem, og takker de støttende enheder for hjælpen.

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring