Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

Kim og Kristine på SecFor opgavemarch

​HVE230 SecFor folk på opgavemarch ved HVE274 Østjylland

Press weekend for SecFor

I weekenden har HVE274 Østjylland afholdt en øvelse for SecFor, hvor de er blevet presset

06-12-2020

​​

I weekenden har HVE274 Østjylland holdt Press weekend for SecFor. Vi har i denne anledning fået besøg fra HVE230, som stillede med et hold, der skulle gå turen og nogle Hunter Force personel med hund.

Turen startede kl. 19.00 fredag aften, hvor alle øvelsestagere skulle ligge alt oppakning ud på deres teltflage, så der kunne laves kontrol af deres udrustning. Der måtte medbringes 10 cigaretter eller 100 gr. chokolade/slik, blev reglerne brudt kostede det "en lille gave", der var dog ingen, der prøvede at snyde. Derudover skulle alle som minimum bære på 25 kg. udrustning.

Alle hold blev sat af ved forskellige startpunkter fredag aften, og foran dem lå en opgavemarch på 25 km. i fugleflugt. Alle opgaver skulle løses og skete det ikke tilfredsstillende skulle der medbringes "en lille gave" til næste post, alle gaver var en panser kiks pr. mand.

Maden på øvelsen bestod af 2,5 kg. frossen ørred, et løg, en bagekartoffel, 2 gulerødder og en dåse flåede tomater, samt alt det vand de ønskede i løbet af weekenden.

Alle hold gav den alt, hvad de havde og holdt humøret højt, nogle fik gaver under vejs, og mange fandt ud af, at fisk også kan spises til morgenmad.

Det har været en fantastisk weekend, med højt humør, ømme skuldre og fødder, og måske en vabel eller to.

Stor tak til alle deltagere, både øvelsestagere og Hunter Force, for uden jer var dette ikke blevet til den fantastiske prøvelse af SecFor, der var planen.

Uden tvivl en øvelse, der skal bygges videre på til næste år.

 

EC Kaptajn Henrik Baunsgaard

HVE274 Østjylland

 

Udtalelse om øvelsen fra EC Rico Hansen HVE230:

Jeg synes jo, at det er super fint, at vi har nogen folk, der godt vil hjælpe, så Henrik kan få kørt sin øvelse af, det bringe enhederne tættere sammen.

De kommer over til os og leger med derovre, og vi kommer over og leger med herovre, det synes jeg det giver super god mening.

Det styrker også forholdene mellem alle folkene, det kan jeg da i hvert fald mærke, bare det når de ses, og de mødes, så er de jo helt oppe og køre, og så går der jo lidt konkurrence og sport i det, det synes jeg er fint.

Og så er det jo dejligt, de kan deltage på begge sider, både som Hunter Force og som øvelsestagere.

Jeg er her jo lige så meget for at hjælpe Henrik, som Henrik hjælper mig. Jeg ved jo selv, hvordan det er, når man har lavet et kæmpe setup, og man så bliver nødt til at aflyse det.

Man har brug for al den hjælp, man overhovedet kan få. Hvis Henrik ringer, og spørger mig, om jeg kan hjælpe, jamen så kommer jeg, og det ved jeg også, han vil gøre den anden vej.

Det er sådan lidt min oplevelse af det. Henrik har det nok på samme måde, som jeg har det, det er jo for folkenes skyld. Hvis de får en fed oplevelse og bliver glade, jamen så er vi også glade, det er derfor, vi er her.

Jeg har jo ikke den helt store rolle kan man sige, her kan jeg ikke bare bestemme, det er Henrik der bestemmer, og det er også fint, så gør jeg jo bare, hvad han gerne vil have, det havde været nemmere for mig, hvis jeg selv havde været med til at skrive og arrangere tingene.

Det er altid rart at komme ud og se noget andet og være lidt med.

 

 


Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring