Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

Night Hawk 2014

Historie fra de sejlende natteravne.


I disse uger løber øvelse Night Hawk af stablen, og som man har kunnet se på HJV.dk så deltager hjemmeværnet i løsning af flere opgaver.

30-09-2014
Flotillen blev adspurgt, om vi kunne yde transport og moment støtte til en øvelse med frømandskorpset (FKT), og da besætning 4 alligevel var på havet denne dag så var det oplagt at deltage.
Besætningen var klar med skibet kl. 17, men deres udstyr ankom først kl. 19, og selve deltagerne var i Dragør kl. 19.45.
Det tog lidt tid at få alle folk (27) og alt deres udstyr ombord, herunder 2 stk. gummibåde.
Objektet viste sig at være en 40 fod motorbåd som var kapret og med gidsler ombord.
Objektet var opankret i den sydlige del af Køge Bugt ud for Bøgeskov, så vi skulle foretage en ”naturlig sejlads” forbi objektet og sætte FKT folkene af undervejs.
Der var rendeveau med nogle belgiske rib både udfor Stevns og herefter kunne aktionen starte.
Alle folk og grej samt skibets GB blev sat i vandet fra et fuldstændig mørkelagt skib, og FKT folkene kunne starte deres sejlads/svømmetur mod objektet. De belgiske styrker skulle være afskærmning og vores GB skulle være sikkerheds- og observationsbåd under dykker operationen.
Objektet blev indtaget som planlagt og skulle herefter eskorteres til Vallensbæk havn.
Inden afgang fra ankerpladsen blev vi angrebet fra land og alle fortrak mod Vallensbæk.
Motorbåden havde i starten lidt problemer med motoren og viste sig at have en max fart på 5 kn., så turen til Vallensbæk blev meget lang og FKT folkene kom igen ombord, så de kunne hvile sig inden ankomst til havn. Der har sovende folk over hele skibet inkl. de par af vores egne gaster, da ankomsten til Vallensbæk var estimeret til kl. 04.30. Udenfor havnen blev folk og grej læsset over i deres gummibåde og sejlet det sidste stykke ind til havnen. Den sidste times forlægning mod Dragør blev anvendt til opklaring af skibet, så vi kunne forlade det umiddelbart efter ankomst til Dragør. 
Med ankomst i Dragør kl. 06 var det blev lyst og en del senere end planlagt, men det var uden tvivl en god læring i samarbejde med andre styrker samt håndtering af grej i mørke.​

 Seneste nyheder

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring