Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

Hjemmeværnet samlet på havnen i Allinge

Katastrofeberedskabets dag

Igen i år stillede et samlet hjemmeværn op for at vise, hvad vi kan bruges til og hvad vi øver os i, når vi ikke er på skarpe opgaver.

02-08-2015

Mange børn og voksne fandt vej til Allinge på den skønne sommerdag det var lørdag den 1. august. 

De store biler fra Beredskabsstyrelsen trækker altid mange folk til, men de camouflerede køretøjer fra hjemmeværnet yder skarp konkurrence som publikumsmagnet. Og HJORTØ er et helt særligt trækplaster. Det faktum, at vi ikke er tilgængelige hele tiden, har helt klart den effekt, at folk bliver nysgerrige.

Selvom vi synes vi er meget åbne omkring vore opgaver, er der hvert år på dette arrangement mange, der får en aha-oplevelse, når vi fortæller, hvad vores opgaver egentlig er. Der findes for eksempel mange, også sejlere, der ikke ved, at vi er en del af redningsberedskabet og deltager i søredninger. 

Vores opgaver med olieprøvetagning er også noget, der ikke ses meget i medierne, men når vi kan fortælle, at vi har leveret beviser til en sag, hvor der blev fældet dom, så får vi et klap på skulderen og tak for det. 

Det er dejligt at møde en sådan interesse fra publikum, så vi kommer igen til næste år.


Der er ikke sikkert at vores sagsbehandler kommer med, for han blev pludselig lagt i håndjern og anholdt.

Nåh jo, det var en del af demonstrationerne, så han slap fri igen og fik tørt tøj på lidt senere.


Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring