Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

​Våbenleder SØ under uddannelse ved lokalkursus på Bornholm

Nye våbenledere i flotillen

Fredag aften den 16. september ankommer kursusleder og instruktører til Hyttefadet for at gøre klar til aftenens undervisning. Palle har allerede stillet projektor og borde op, så det er lige til at gå i gang.

25-09-2016

​Lørdag skal kursisterne virke som våbenledere til søs, så der møder en besætning ind klokken 7 og der bliver gjort klar til dagens udfordringer. Våben og ammunition bliver båret ombord og låst behørigt inde og så er vi klar til afgang.Under kyndig vejledning går formiddagen med diverse skydninger i varierende skydestillinger og der bliver først skaffet efter alle har gennemført programmet med skydninger fra Hjortø. Efter skafning skal programmet for skydning fra gummibåd gennemføres, så kursister og instruktører trækker i gummebådsdragterne. Det går der lidt tid med, men en er heldig og finder nøglen til gummibåden i lommen på en af dragterne, så nu kan de komme i gang.
Skydningerne går som planlagt og uden afbrydelser udefra. Heldigvis var der en naturlig pause i skydningerne da vi pludselig bliver overfløjet af to F-16. De er ikke ret højt oppe, så der skulle i have stoppet skydningen i fald den havde været i gang.


Da skydningerne er overstået og vi skal til at hejse gummibåden ombord igen, modtager vi et telefonopkald med en SAR. En mulig kæntring ud for Nexø observeret fra land. Skipper beslutter at gummibåden skal sejle i forvejen og Hjortø følger efter. Efter 16 minutter bliver SAR’en afblæst og vi vender om for at sejle til Rønne og afslutte kurset. Gummibåden indhenter os snart, og bliver taget ombord, hvor skipper laver en kort debriefing.
Kursusleder afslutter kurset og uddeler kursusbeviser til alle kursister, der alle har bestået den skriftlige prøve med nul fejl og har vist i praksis, at de kan varetage sikkerheden ved skydninger til søs.
Tillykke til Mads, Johnny, Kenneth og Martin, well done og tak til instruktører og skipper Kjeld Møller-Madsen fordi I ville tage helt til Bornholm og gennemføre kurset for os.

 Seneste nyheder

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring