Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

​Gruppen eftersøger de mistænkelige personer, der blev observeret fra Hjortø. Fotograf: Lars H. Larsen

Alarmeringsøvelse på en ny måde

Fredag den 24. april går alarmen, og folk skal give møde i Hyttefadet klokken 17.00. Det er starten på årets alarmeringsøvelse, der foregår i samarbejde med Hjemmeværnseskadrille 205, Hjemmeværnskompagni Rønne, Svaneke-Nexø og Stabskompagniet.

26-04-2015
Flotillen skal stille med en besætning på otte mand, tre kørere, en kommandobefalingsmand og en forbindelsesofficer. Ud over disse poster fungerer kommandologistikofficeren som presse under øvelsen.
Lister bliver ajourført og de sidste, der ikke har svaret på alarmeringen bliver kontaktet pr. telefon. Så venter vi bare på, at styrken fra Rønnekompagniet ankommer, så de kan blive sejlet til Hasle. De snød os lidt, ved at køre udenom og ind på det afspærrede område af havnen i stedet for om til Hyttefadet, som vi havde regnet med. Besætningen er dog klar til afgang, så de kommer straks afsted.
Turen til Hasle foregår i tæt tåge, så der er ikke meget sightseeing undervejs. I Hasle sættes vore grønne venner i land og Hjortøs besætning venter på momentstyrken, der også skal have en sejltur.
Efter planen skal momentstyrken landsættes ved Nørrekås med gummibåd, men den tætte tåge og en sygdomsramt kranfører forhindrer denne del, så de bliver sat af ved Honnørkajen i stedet for. Heldigvis synes de, at sejlturen alene har været en oplevelse.
Hjortø skal videre på opgaver med observation mod land. Ved Sorthat er der meget ringe sigt, så Hjortø dirigeres om på den anden side af øen til Sose, for at se om der eventuelt er bedre sigt der. Det er der ikke, så Hjortø returnerer til Rønne for at tilbringe nogle få timer ved kajen.
Klokken 05.00 purres besætningen og da er tågen heldigvis lettet. Hortø sejler til området ud for Sorthat og observerer bare ti minutter efter ankomsten, to personer, der opfører sig mistænkeligt og flygter ind i skoven så snart de ser Hjortø. Da den ene havde en skovl med, opstår mistanken om, at de har gravet noget ned, og en gruppe fra Stabskompagniet med en hundefører og hund bliver sendt til området.
Her er det Hjortøs opgave af guide gruppen på land hen i nærheden af det sted, hvor de mistænkelige personer er observeret. Det er en anderledes opgave end vi er vant til, men den løses på bedste vis, så stedet med nedgravet genstand findes og de to mystiske personer ligeså. I øvrigt fandt gruppen også deres køretøj, som blev mineret.
Det var en rigtig god indsats og det blev bemærket, at Hjortø fulgte med gruppen under deres bevægelse på stranden, så der var ingen tvivl om, at Hjortø også var klar med støtteild, hvis det skulle blive nødvendigt.
Efter denne opgave sejler Hjortø til området ved Sose, hvor der skal der gennemføres et moment tilsvarende det i Sorthat, men på grund af forsinkelser på land, bliver dette moment aflyst, så Hjortø får lov at sejle tilbage til Rønne og afslutte øvelsen.

Fakta

I 2015 er alarmeringsøvelsen gennemført i samarbejde med hærhjemmeværnet og flyverhjemmeværnet. Mange opgaver løst og mange erfaringer på tværs af værnsfarver.

 Seneste nyheder

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring