Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

Sejlads med MARESK

Tidlig torsdag morgen d. 10. marts 2016 mødte 8 gaster under ledelse af Fartøjsfører Senior Robert Juul op på HJORTØ i Rønne Havn.
Dagens opgave var, at transportere et antal soldater tilhørende Marineeskadronen på Almegårds Kaserne til Hammerhavn.

12-03-2016

​Af: Hans Jakob Brünings-Hansen

De ankom planmæssigt til HJORTØ i en lastvogn, blev modtaget af Robert og fik på agterdækket en sikkerhedsbriefing af Johnny Hedengran.
Vi afgik planmæssigt og fik en meget rolig tur til Hammerhavn, og undervejs fik de af gæsterne som ønskede dette en briefing om fartøjet og hvad marinehjemmeværnet egentlig er for noget. Robert tog sig af det navigatoriske, se billedet.
Ud over de 10 soldater, transporterede vi også dagens feltrationer med på dækket, passende sikret mod en forkert sø.
På vejen hjem igen fik vi snakket i messen og ved indsejlingen i Rønne Havn tog vi omhyggeligt hensyn til dykkere i vandet ved Hammerodde, som i den anledning var forhalet til krydstogtkajen.
Vi testede igen begge brandpumper for tryk, og har skrevet en REP-anmodning for agterste pumpe, som kun leverer ca. halvt tryk i forhold til den forreste.
Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring