Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

LRGNE FTX øvelse

HVKHJS var med på LRGNE's øvelse, læs hvad KDOBM havde at berette fra øvelsen.

12-03-2023

​For en del af os startede øvelsen allerede fredag morgen, hvor vi blev indsat på bevogtningstrin 2 på et af vores skarpe objekter.

Det var så tæt på en skarp opgave, som det kan være, idet vi skulle udføre adgangskontrol af medarbejdere og andre, der ønskede adgang til objektet, herunder kontrol af bagagerum m.v. Der var travlt, da folk begyndte at møde ind, men vi undgik heldigvis lange køer.

Vi havde fået besøgslister, så vi kunne lukke jobansøgere og andre gæster ind, efter fremvisning af legitimation, men et GLS-bud med en pakke, måtte afvente, at en medarbejder afhentede pakken.

Senere på dagen væltede en cyklist, som havde behov for førstehjælp.

Der blev yderligere observeret overflyvning med drone, som de ansatte også kom og fortalte os om.

Vi blev også konfronteret med journalister og fotografer, som skulle håndteres. Ved arbejdstids ophør overtog vi bemanding af reception og ansvar for at holde øje med de mange kameraer, der overvågede området. Omkring kl. 19:30 overdrog vi bevogtningen til Kgs. Lyngby, hvorefter vi overgik som momentstyrke.

Her fik vi mulighed for at demonstrere og kaste med brosten foran de forskellige objekter og se hvordan de håndterede dette, ligesom vi udførte små og store angreb på objekterne frem til natten til søndag.

Vi fik stor ros for såvel bevogtningen som for momentdelen og jeg tror at alle syntes, at de havde haft en rigtig god øvelse.​

Hilsen KDOBM Jens

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring