Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

20 nye Førstehjælpere er snart klar

Hjemmeværnskompagni Hjortespring er i øjeblikket i gang med Førstehjælpsuddannelse, som er en del af den lovpligtig uddannelse modul 2 (LPU 2)

22-09-2020

​Kompagniet stiller selv med kursusleder og Hjemmeværnsdistrikt Købehavns Vestegns uddannelseselement kan selv levere en godkendt førstehjælpsinstruktør med hjælp fra en instruktørhjælper ude fra.

20 deltagere er nu snart færdige med forsvarets førstehjælpsuddannelse. På kurset deltager også 2 eksterne fra Forsvarsministeriet, da de skal udsendes (INTOPS) og dette kursus er det eneste der kører for øjeblikket.

 

De resterende 18 deltagere er alle fra HVK Hjortespring. De 18 fra kompagniet indgår i distriktets GMU-projekt, hvor nye medlemmer er blevet samlet i en uddannelsesdeling og der får den lovpligtige uddannelse som et fælles forløb fremfor individuelt at skulle søge på kurser. Det skal samtidig gerne styrke fællesskabet og komme til gavn, når de er færdiguddannet og skal fortsætte med at arbejde sammen som en færdiguddannet enhed med stort kendskab til hinanden.

 

I weekenden blev kursus krydret med en ekstra her-og-nu opgave, da styrken blev kaldt til Jonstruplejren for at klargøre forstærkning af det landsdækkende corona callcenter efter det forudgående pressemøde fra statsministeren. Med 5 min varsel, lettede kursus og kørte til Jonstruplejren og efter 4 timer var de retur og fortsatte kursus.

En solid indsats både på selve kurset og ved indsatsen i lejren J

 Seneste nyheder

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring