Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

​​Soldaten holder skarpt øje i terrænet efter fjenden​

Med 1. deling på certificeringsøvelse

I weekenden uge 39 var 8 soldater fra Hjortespring på øvelse RONSON sammen med Hjemmeværnskompagni Kongens Lyngby.

12-10-2022

​​​Det var Kongens Lyngby der igennem det sidste år har planlagt på en kompagni øvelse indeholdende beredskabs certificering.

 

Øvelsen udgik fra Jonstrup med opsiddet march til bevogtnings objektet vest fra Ringsted. Dette objekt var 1. delings delingsføre ude at RECCE på tirsdagen sammen med førerpersonel fra Kongens Lyngby.

 

Der blev etableret og gennemført bevogtning af objektet frem til lørdag morgen, hvor øvelses deltagerne fik en ny bevogtningsopgave i området omkring Antvorskov Slagelse.

Situationen var på det tidspunkt gået fra civil ulydighed, hærværk og indbrud til mere direkte offensive kamp handlinger.

 

Der blevet etableret forstærket bevogtning af objektet med forberedte forsvars stillinger og øget patruljer i området omkring Antvorskov og Charlottedal som førte til flere kamp følingen mod en mere aggressiv modstander.

 

Delingen fik lørdag aften tilgang af drone kapacitet fra drone operatøren Philip tilknyttet infanterikompagni Jonstrup, for at kunne imødegå den mere aggressiv modstander og være et skridt foran.

Dette viste sig at være ekstremt effektivt, da vi kunne se modstanderens bevægelser længe inden de kom på plads, selv efter mørkets frembrud, ved hjælp af det termisk kamera på dronen.

Søndag morgen mistede modstanderen fra Pyromanien viljen til at kæmpe efter hårde kampe de foregående 24 timer.

 

Søndag morgen havde vi tid til refleksion, debriefing​ og felt gudstjeneste. 

Om formiddagen blev delingen indsat i eftersøgning af forsvunden person med støtte fra hundeførere og drone. Der var hund og fører alt afgørende for en hurtig opgave løsning med at få fundet personen så der kunne ydes førstehjælp og evakuering.

 

Alle soldaterne fra HJS og KLB udviste vilje, kamp gejst, gå på mod og ikke mindst overskud til at støtte op hjælpe hinanden i et fælles mål, og løste opgaven kompetent uanset situationen, miljø og ikke mindst vejret... 

Det var infanteri vejr med vådt på. 

 

2 fra 1 deling blev beredskabscertificeret stærkt gået Frederik og Nicoline, 2 mangler lidt gyldige kvalifikationer så er de også certificeret og klar til at indgå i beredskabsstyrken.

 

Alt i alt en fantastisk weekend at være soldat og deltage på øvelse. 

 

Tak til Kongens Lyngby for at invitere os på øvelse og skulle hilse fra Kongens Lyngby og sige at vores deltagelse og indsats var velkommen og uvurderlig god. 

Til vi ses næste gang

/1. Delingsfører Hjemmeværnskompagni Hjortespring

Fakta

Læs mere omkring certificering til beredskabsstyrken her​

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring